Hoppa till huvudinnehållet

Johan Kristoffersson gör Åhlin-Kottulinsky sällskap i Nitro RX

Publicerad:
Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson Foto: Joachim Lagercrantz

Det blir dubbelt värmländskt på startlinjen när amerikanska racingserien Nitro Rallycross kommer till Sverige och Strängnäs.

Sedan tidigare har Mikaela Åhlin-Kottulinsky anmält sig till deltävlingen och nu får hon sällskap av Värmlandskollegan Johan Kristoffersson.

– Jag ska göra mitt bästa för att vinna, säger Arvikakillen.

Förra veckan meddelade Johan Kristoffersson att han inte kommer köra finalen i RallyX, trots att han befann sig i ledning inför det avslutande racet.

Anledningen var att värmlänningen ville fokusera på VM med de nya elbilarna.

Och kanske grundade sig beslutet i det som blev offentligt under måndagsmorgonen.

Då dök nämligen ett pressmeddelande upp om att 33-åringen kommer köra det fartfyllda mästerskapet Nitro Rallycross tillsammans med amerikanska teamet Dreyer & Reinbold Racing JC.

Tävlingen körs i helgen.

– Jag ser verkligen fram emot tävlingshelgen och jag är väldigt glad över att få denna möjlighet att tävla med Dreyer & Reinbold Racing JC under Nitro RX i Strängnäs, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande-

”Känner mig säker”

Teamet och Kristoffersson har sedan tidigare en historia ihop.

– Jag tävlade med JC under förra året och vann världscupen, så jag känner mig säker med dem. Det kommer krävas mycket av mig eftersom detta blir mitt första race i en hundraprocentig elektrisk rallycrossbil, och jag ser fram emot att testa FC1-X bilen mot nytt motstånd.

Och trots att Johan Kristoffersson gör debut i mästerskapet är förväntningarna inte låga.

Bland konkurrenterna finns storstjärnan och regerande Nitro RX-mästaren Travis Pastrana och årets RallyX-mästare, Niclas Grönholm från Finland.

– Det kommer bli en stor utmaning och en fantastisk erfarenhet och jag ska göra mitt allra bästa för att vinna, säger Kristoffersson.

Hyllar multitalangen

Från teamets sida är förhoppningarna minst lika stora.

Teamchefen Dennis Reinbold:

– Johan har en imponerande och gedigen bakgrund inom alla former av racing och även visat att han är snabb i alla formera av racingbilar, inte minst i rallycrossbilar. Det kommer bli spännande att se vad han kan göra i en FC1-X bil.

Joel Christoffersson, teamchefen för JC skriver under på det som Reinbold kommenterat.

– Vi vet hur bra Johan är och vi har jobbat väldigt bra ihop under förra säsongen. Det ska bli mycket intressant att se vad han kan åstadkomma när han väl acklimatiserat sig i en FC1-X, Speciellt när hans motståndare redan fått köra under tävlingen i Lydden Hill.

– Vi har lärt oss mycket genom våra fyra andra förare under första tävlingen. Det är alltid en utmaning att genomföra den första tävlingen i en helt ny bil och nu kan vi fokusera på detaljerna för att öka våra prestationer. Johans erfarenhet kommer att hjälpa oss ännu mer i denna utveckling och vi ser fram emot en givande helg tillsammans.

Flera svenskar

Förutom Johan Kristoffersson kommer även hans teamkamrat Robin Larsson till start som under första deltävlingen i brittiska Lydden Hill fick kliva överst på pallen.

Dessutom finns sedan tidigare Hammarötjejen, och Kristofferssons partner i Extreme E, Mikaela Åhlin-Kottulinsky med i klassen NRX Next European Championship.

Artikeltaggar

JC RaceteknikJoel ChristofferssonJohan KristofferssonMikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportNitro RX

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.