Hoppa till huvudinnehållet

Jagade butiksägare med kniv – ”Han skriker att han ska hugga mig”

Publicerad:
28-åringen filmades av vittnen när han jagade butiksägaren.
28-åringen filmades av vittnen när han jagade butiksägaren. Foto: Förundersökningen

En man i sena 20-årsåldern åtalas nu vid Värmlands tingsrätt för att ha misshandlat en butiksägare i Grums och jagat denne med kniv.

Mannen ska tillsammans med en kamrat ha plockat på sig varor i en mataffär i Grums när de blev påkomna av butiksägaren. När denne konfronterade de två männen ska dessa lagt tillbaka det de plockat på sig och lämnat affären.

– Jag säger till honom att ge fasiken att vara i min butik och stjäla, säger butiksägaren i förhör med polisen.

I samband med att de två männen lämnade affären kontaktade butiksägaren en närliggande matvarubutik för att informera om att de två männen troligen skulle komma dit härnäst.

– Det går säkert en timma innan X ringer tillbaks till mig och berättar att de varit inne och att hon tror att de stulit någonting från butiken.

Butiksägaren valde då att konfrontera de båda männen när de väntade vid en närliggande busshållplats.

– Jag säger till X att jag kan gå ut och snacka med dem för det brukar lösa sig rätt snabbt när man gör så.

Slagen i ansiktet

När butiksägaren frågade de båda männen om vad de gjorde inne på matvaruaffären ska den nu åtalade 28-åringen, enligt stämningsansökan, ha skrikigt till butiksägaren att han skulle ”ge fan i det” och slagit honom i ansiktet.

När butiksägaren släppt 28-åringen ska denne plockat fram vad som beskrivs som en kniv ur sin väska.
När butiksägaren släppt 28-åringen ska denne plockat fram vad som beskrivs som en kniv ur sin väska. Foto: Förundersökningen

Butiksägaren berättar i förhör att han får ner 28-åringen på marken och håller kvar honom där tills denne har lugnat ner sig. Han ska därefter ha rest sig upp då han uppfattat det som att 28-åringen lugnat ner sig.

– När jag vänder mig så står han med väskan i handen och har tagit fram en kniv. Han börja vifta och börjar hugga mot mig, han skriker att han ska hugga mig, att han skada mig.

Butiksägaren berättar hur han flyr från platsen jagad av 28-åringen. Enligt förundersökningen så faller 28-åringen på några stentrappor och ger upp förföljandet. Han kunde senare samma dag gripas av polis.

28-åringen förnekar i förhör med polisen att han slagit butiksägare och att det snarare är handlaren som skadat sig själv. Det ska även ha rört sig om en pinne som låg i busskuren och inte om någon kniv.

28-åringen åtalas nu för misshandel, grovt olaga hot samt brott mot knivlagen.

Man häktad för misshandel i Grums

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott mot knivlagenGrovt olaga hotMisshandel

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.