Hoppa till huvudinnehållet

Pressat Degerfors behåller lugnet: ”Vi tänker inte på poängen”

Publicerad:
Adam Carléns Degerfors reser till Mjällby under lördagen.
Adam Carléns Degerfors reser till Mjällby under lördagen. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Med fem poäng upp till säker mark reser Degerfors till Sölvesborg för att möta tiondeplacerade Mjällby.

Med två nya tillskott i laget är förhoppningarna höga – att ta tre poäng.

– Vi kan skaka de bästa lagen, säger Adam Carlén.

Efter festkvällen – Nikola Djurdjic ber om ursäkt: ”Brast i mitt omdöme”

Den allsvenska omstarten har inte varit någon dans på rosor för Degerfors.

Trepoängaren väntar man fortfarande på och senast åkte man på en tuff förlust i Uppsala mot Sirius.

– Vi kom inte alls upp i nivå mot Sirius. Vi försökte pressa dem men satt inte alls ihop som ett lag och lät dem spela igenom oss, vilket ledde till långa och jobbiga löpningar hemåt. Sen när vi fick bollen hade vi svårt att spela oss ur deras press. Vi spelade upp oss i den andra halvleken men det räckte inte, en alldeles för dålig insats av oss, säger Adam Carlén.

Lagets anfallare Nikola Djurdjic saknades i Uppsala.

Det framkom senare att det var på grund av ett nattklubbsbesök i Stockholm.

Påverkade det laget på något sätt?

– Nej ingenting, inget alls.

”Vi kan skaka de bästa”

Under lördagen rullar bussen mot Mjällby för att ställas mot de gulsvarta.

De kommer från ett 1–1 resultat mot IFK Göteborg, och har imponerat under stunder.

– Det kommer bli en tuff match, Mjällby är ett bra lag som har gått bra i år. De spelar även väldigt bra mot topplagen i allsvenskan, så det kommer bli tufft. Vi vet också vad vi kan när vi jobbar tillsammans som ett lag. Även om vi har varit ojämna i år så har vi visat att vi kan skaka de bästa lagen.

Mot Sirius hade Brukslaget svårigheter att hantera den höga pressen, samtidigt som försvaret hade det tufft med att hålla de genomskärande passningarna borta.

Detaljer som har gnuggats på under veckan.

– Vi har tänkt extra på att försöka sitta ihop bättre som ett lag och hålla spelet på utsidan, så de inte får såra oss inifrån. Även att vi ska spela mer som vi vet att vi kan och våga visa oss för den som har bollen.

”Ny energi”

Två nya spelare presenterades i Degerforströjan under torsdagsförmiddagen, Omar Faraj och Gustav Lagerbielke.

Två tillskott som kan betyda mycket i jakten på nytt kontrakt.

– Jättekul med två nya spelare in i laget som kan komma med lite ny energi utifrån. De var med på träningen i dag och såg bra ut. Gustav kan bidra med fina kvalitéer i försvaret med både en bra passningsfot och starkt försvarsspel. Omar är stark, snabb och en bra forward som kan hjälpa oss med målskyttet, så jag tror det kommer bli bra. Vi får se om de kan vara med redan på lördag eller när det blir.

Degerfors placerar sig just nu på nedflyttningsplats, med fem poäng upp till säker mark.

Trots det prekära läget är tankegångarna positiva.

– Vi tänker inte på poängen utan bara på det vi kan påverka, vilket är våra prestationer. Kommer vi upp i nivå så kommer det leda till att poängen trillar in. Vi måste bara fokusera på att komma igång och jobba på de delar i spelet som behöver förbättras.

Artikeltaggar

Adam CarlénAllsvenskanDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.