Hoppa till huvudinnehållet

Efter festkvällen – Nikola Djurdjic ber om ursäkt: ”Brast i mitt omdöme”

Publicerad:
Nikola Djurdjic ber om förlåtelse i öppet brev.
Nikola Djurdjic ber om förlåtelse i öppet brev. Foto: Tommy Pedersen/TT

Nikola Djurdjic valde att gå ut och festa dagen innan allsvenska matchen mot IK Sirius – vilket ledde till att han petades helt ur matchtruppen.

Nu uttalar sig serben för första gången efter händelsen.

– Det var olämpligt att befinna mig ute natten innan match, säger han.

Det var i lördags förra helgen som Nikola Djurdjic fångades på en bild, tagen från en nattklubb i Stockholm.

Snabbt spred sig bilden på sociala medier och till slut nådde informationen Degerfors om att klubbens stjärnspelare valt att befinna sig ute mitt i natten, vilket ledde till han plockades bort helt från matchtruppen.

– Vi har tagit ett enigt och sammanvägt beslut att då är man inte med i truppen helt enkelt, sa Degerfors ordförande Fredrik Rakar till VF-sporten då.

”Det var olämpligt”

Djurdjic har sedan händelsen valt att inte uttala sig offentligt – förrän nu.

Under fredagen kommunicerade Degerfors IF ut ett inlägg från den 36-årige anfallsstjärnan som bad om ursäkt för det inträffade.

”Jag har alltid under hela min karriär varit professionell och alltid gett 100% på träning och match, för alla klubbar jag spelat för. Förra veckan så brast jag i omdömet, och även om jag inte drack en droppe alkohol, så har jag förstått att det var olämpligt att befinna mig ute natten innan match”, skriver Djurdjic.

Han medger att han känner ånger efter det inträffade.

”Jag vill be om ursäkt till mina lagkamrater, mina tränare och framförallt klubbens supportrar. Jag inser att synas ute dagen innan match inte är lämpligt, och därför ber jag om ursäkt. Jag hoppas att vi gemensamt kan vända det här och rädda Degerfors IF kvar i allsvenskan, och jag kommer fortsätta ge allt på varje träning och match, samt fortsätta stötta resten av laget”.

Tränaren Andreas Holmberg har lagt hela situationen bakom sig.

– Vi blickar framåt, det är där vårt fokus ligger nu, säger han till VF.

Tränarduon Andreas Holmberg och Tobias Solberg ser ut att låta nyförvärven spela från start mot Mällby.
Tränarduon Andreas Holmberg och Tobias Solberg ser ut att låta nyförvärven spela från start mot Mällby. Foto: Tommy Pedersen/TT

Missar lördagens match

När Degerfors tränade på fredagsförmiddagen var det utan Nikola Djurdjic som dras med känningar i en fot.

Han beräknas kunna träna full nästa vecka och är därför inte tillgänglig för spel mot Mjällby på lördagen.

Inte heller Christos Gravius, som klev tisdagsträningen med en befarad ljumskskada, tränade under fredagen. Mittfältaren är inte tillgänglig mot Sirius.

Det är inte heller anfallaren Diego Campos som är avstängd.

På frånvarolistan finns sedan tidigare Ronald Mukiibi och Justin Salmon.

Nyförvärven Gustaf Lagerbielke Omar Faraj är där emot klara för debut och väntas gå rakt in i startelvan mot Mjällby.

– Jag förväntar mig att de kommer in med energi till att börja med, det är egentligen det enda. Sedan vet vi att de besitter mycket kvalité. Nästa steg blir att komma in i vårt sätt att spela, men nu vill jag bara se en härlig energi från deras sida, säger Andreas Holmberg.

Vad förväntar du dig för typ av match?

– En tuff sådan. Det kommer bli en krigarmatch. Mjällby ’r ett tufft lag som spelar fysiskt, vi behöver verkligen stå upp bra i närkampsspelet.

MER DEGERFORS:

Pressat Degerfors behåller lugnet: ”Vi tänker inte på poängen”Werner och Bergman lämnar sina uppdrag: ”Personliga skäl”Dubbla förstärkningar till Degerfors: ”Tillför spets till truppen”

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollNikola Djurdjic

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.