Hoppa till huvudinnehållet

Werner och Bergman lämnar sina uppdrag: ”Personliga skäl”

Publicerad:
Patrik Werner och Sarah Bergman lämna Degerfors damlag.
Patrik Werner och Sarah Bergman lämna Degerfors damlag. Foto: Arkivbilder

Hon kom till Degerfors som en prestigevärvning som skulle få axla dubbla roller i damlaget. Men redan efter åtta matcher lämnar spelande sportchefen Sarah Bergman Degerfors.

Även Patrik Werner hoppar av som tränare.

– Vi har kommit överens om det här i samförstånd, säger klubbchefen Lars Weman.

Under torsdagskvällen återupptog Degerfors träningen efter semestern, då saknades både tränaren Patrik Werner och mittbacksveteranen Sarah Bergman.

Enligt Karlskoga Tidning har de båda lämnat sina uppdrag inom klubbens damlag på grund av personliga skäl.

– Patrik kommer fokusera på sitt jobb som sportchef för herrarna fullt ut. Kraftsamla för att reda ut den situationen, säger Weman till KT-sporten och fortsätter:

– Jag kan säga att det här är i linje med de diskussioner vi har haft under våren. Att Patrik ska fokusera på herrarna. Det var planerat, men först inför nästa år.

Kort sejour

Sarah Bergman, som kom till klubben från Mallbacken där hon varit en nyckelspelare under flera säsonger, lämnar nu föreningen efter åtta matcher och tre gjorda mål.

– Klart det här är ett avbräck. Nu gäller det att vi kraftsamlar tillsammans med den befintliga truppen och staben för att fortsätta den goda trend vi har haft i tabellen, säger Weman.

– Det är, som tur är, en lagsport. Det finns hög kvalité i truppen, andra spelare som kan kliva fram.

Jakt på ny huvudtränare

Klubbledningen har haft möten med de nuvarande hjälptränarna Yrjö Toivonen, Sebastian Henriksson och Lina Mattsson.

– Dem har sagt att dom är beredda att fortsätta sitt arbete med laget, men vår bedömning är att den bästa lösningen är att rekrytera en ny huvudansvarig, säger Weman till Karlskoga Tidning.

– Vi har startat en rekryteringsprocess. Vi är öppna både för en kortsiktig lösning, resten av året, och en långsiktig lösning. Föreningens vilja är att fortsatt satsa på damlaget.

”Vill få in rätt person”

Sarah Bergmans sportchefsuppdrag är vakant just nu.

– Vi vill få in rätt person. En person med ett kontaktnät inom damfotbollen, med en liknande profil. Vi har ingen sportchefsrekrytering i gång, men vår målsättning är absolut att stärka truppen ytterligare med nyförvärv. Det pågår arbete där.

Degerfors befinner sig för tillfället på en negativ kvalplats i division 1 norra Götaland. Omstarten sparkas igång på hemmaplan mot serieledarna Rössö sjunde augusti.

Det är hela sex lag som kommer åka ur serien direkt den här säsongen.

Artikeltaggar

Degerfors IF DamFotbollPatrik WernerSarah Bergman

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.