Skulle vi fastanställda överleva utan vikarier?

Mänskligt
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
De får oftast oförtjänt kritik, får ta de sämsta passen och ha de sämsta lönerna.

Så. Kan vi ta en minut till att hylla våra fantastiska vikarier som sliter dag och natt för att vi ordinarie personal ska kunna ha vår efterlängtade semester? Visst, de får en möjlighet att komma in i arbetslivet och skaffa sig erfarenhet. Men ändå, hur tacksamt är det inte att de vill jobba under de korta sommarmånaderna eller under obekväma arbetstider överlag?

Den här sommaren har vi på VF har privilegiet att få ha helt underbara sommarreportrar. De har tagit sig an varenda utmaning och varenda knäpp jobbidé jag lite halvhjärtat har slängt fram på morgonmötena. Skulle det dessutom brinna till senare under dagen har det låtit ungefär såhär:

Kan du..? JA!

Har du möjlighet? JA!!

Skulle du vilj....JA!!!

Dessutom har pensionerade medarbetare kommit in och stöttat, fastanställda har lagt om sin semester för att vi varit alltför få och alla, verkligen alla, har dragit sitt strå till stacken på olika vis. Den här nyhetschefen har bara suttit och smålett för sig själv här bakom datorskärmarna. Många kallar oss familjen VF på grund av den bra stämningen och att vi har väldigt högt i tak. Men det är också fint att få in fantastiska personer som snabbt blir med i gänget och som med samma lojalitet sliter med näbbar och klor arbetsdagen igenom. Det är moral om något, samtidigt som det är så otroligt att få uppleva i ett samhälle där det mesta går ut på att gnälla på allt och alla.

Därför säger jag ett fyrfaldigt hurra för alla sommarvikarier som är hjältar varje dag.