Hoppa till huvudinnehållet

Trotjänaren lägger skridskorna på hyllan – sadlar om till tränare

Publicerad:
Jerker Westberg lämnar spelartruppen och tar i stället plats i båset, som tränare.
Jerker Westberg lämnar spelartruppen och tar i stället plats i båset, som tränare. Foto: Lisa Olaison

Efter 417 tävlingsmatcher lämnar Jerker Westberg isen för tränarbåset.

Kommande säsong står i han i båset hos Grums IK tillsammans med Henric Höglund.

– Jag kände att det fick vara nog, berättar 31-åringen.

Jerker Westberg gjorde sin första seriematch med A-laget i Grums säsongen 08/09. Men nu är det över. Redan i fjol tvekade han om han skulle spela vidare med efter att laget åkt ur division 1 tillät inte klubbhjärtat honom att sluta.

– Det kändes konstigt att sluta när vi åkt ur och det var osäkert vilken trupp vi skulle få ihop. Då valde jag att fortsätta ett år så vi kunde börja bygga om, säger han.

Att ta klivet från isen till båset fanns det en plan för.

– Vi hade pratat om det tidigare och det kändes ganska naturligt att göra det direkt. Det var också lite för svårt att släppa det helt och hållet.

”Är med i toppen”

Hur han står sig i konkurrens sett till antal matcher med tidigare Grumsspelare är lite osäkert.

Men klart är att han inte är värst men ligger ganska högt upp på listan.

– Det är några stycken som gjort fler än mig, vi pratade om det nyligen. Sett till modern tid och kollar man på eliteprospects har jag flest. Men går du längre tillbaka så finns det de som gjort mer matcher. Jag är med i toppen men inte den absoluta toppen, kom vi fram till.

Kombinerar flera idrotter

VF-sporten har tidigare berättat om Jerker Westberg som kombinerat en hockeykarriär med att dessutom spela fotboll och bandy.

Han fanns under två säsonger med som målvakt i Karlstad BK i division 2. Några planer på att avsluta idrottskarriären har han däremot inte.

Westberg är i dag målvakt i division 3-klubben Grums IK.

– Det är skitkul, vi är ett gäng som gjort resan från division 5 till division 3 och fått behålla en stomme och lagt till lite spets. Med bandyn så är det väl Slottsbron som ligger närmast till hands i vinter, säger han.

Artikeltaggar

Grums IK HockeyHenric HöglundIshockeyJerker Vestberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.