Hoppa till huvudinnehållet

Så blir nya Hockeytvåan efter förändringen: ”Drar ner resekostnaden”

Publicerad:
Säffle HC och dragit sig ut Hockeytvåan som nu innehåller sex värmländska lag.
Säffle HC och dragit sig ut Hockeytvåan som nu innehåller sex värmländska lag. Foto: Carolina Schützer

Hockeytvåans serieindelning förändras där Åmål och Hällefors är de enda utom värmländska lagen.

Dessutom väljer Säffle HC att dra sig ur serien som nu rymmer åtta lag.

Efter önskemål från föreningarna har seriesystemet i Hockeytvåan gjorts om. I stället för två serier blir det tre serier med kortare resor.

I de tre serierna rymdes totalt 25 lag men som nyligen blev 24 då Säffle drog sig ur.

– Det kom en önskan från föreningarna för att dra ner resekostnaderna. Det blir också färre matcher, något som domarna önskat vilket vi inte har allt för många av. En ganska stor majoritet valde att rösta för tre serier i stället för två, säger Bosse Jansson i tävlingsutskottet för region väst.

”Ett lag för mycket”

Att Säffle drog sig ur medförde att de tre serierna nu rymmer åtta lag och därför kommer ingen ersättare från Hockeytrean tas upp.

– Det har varit ett lag för mycket innan och nu spelas det 28 omgångar, säger han.

Säffle HC berättar på sin Facebooksida om valet att dra sig ur serien.

– Detta är ett beslut vi känner oss tvingade att ta för att kunna ha ett representationslag, då det har varit kärvt ekonomiskt och spelarmässigt båda säsongerna i tvåan. Grunden till beslutet är att det inte finns spelare så det räcker, det är för många värmländska lag i division 2.

– Vi har inte heller egna spelare som växer in i laget underifrån. Vilket har gjort att vi får köpa in spelare som sedan stannar en säsong – det blir ingen investering i laget, säger John Koskela från a-sektionen.

Artikeltaggar

Bosse JanssonIshockeySäffle HC

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.