Hoppa till huvudinnehållet

Öste in poäng – nu ska de lyfta Hammarö HC: ”Ett starkt lag”

Publicerad:
Hammarö HC har värvat friskt, då blickar laget mot toppen.
Hammarö HC har värvat friskt, då blickar laget mot toppen. Foto: Andreas Dagström

Hammarö HC är ett av lagen som stärkt spelartruppen rejält.

Flera poängstarka spelare har anslutit och klubben siktar mot toppen efter förra säsongens missräkning.

– Det är ett starkt lag på pappret, säger nya tränaren Olle Wahlén.

En minst sagt poängstark trio har Hammarö HC lyckats värva i Felix Arnqvist, Åmål, Victor Stark, Åmål samt Fredrik Thörner Säffle HC.

Arnqvist som tidigare spelat i klubben stod för hela 67 poäng (30+37) och slutade femma i Hockeytvåans poängliga. På åttonde plats slutade Thörner med 56 poäng (27+29) och Victor Stark slutade tia med 54 poäng (16+38).

Klubben har också en ny tränartrio i Andreas Björk, Olle Wahlén samt Fredrik Bejmo.

Olle Wahlén återvänder till moderklubben efter en sejour som juniortränare i Forshaga.

– Thörner har jag inte hunnit träffa ännu, han skrev ju nyligen på för oss. Men Felix känner jag till sedan tidigare eftersom han spelat i klubben förut. Roligt också att Hannes Wilhelmsson och Willhelm Wassberg valt att komma tillbaka. Det är lite av ett hemvändare, säger Wahlén.

Hyllar lagbygget

Med tanke på de värvningar som gjorts siktas klubben givetvis uppåt. Förra säsongen präglades till stor del av skador och laget slogs i botten i princip hela säsongen.

– Det är ett starkt lag på pappret. Jag tycker också att vi ska vara ett starkt lag – ett topplag eller åtminstone på övre halvan tycker jag.

Fredrik Thörner är en av flera starka nyförvärv i Hammarö.
Fredrik Thörner är en av flera starka nyförvärv i Hammarö. Foto: Carolina Schützer

Det mesta jobbet med spelartruppen är i hamn med reservation för ett par förändringar innan serien startar. Ett litet frågetecken finns för målvaktssidan där klubben värvat Robin Gustavsson från Åmål. Gustavsson spelade matcher för Hammarö även förra säsongen. Men då på lån från Åmål.

– Det var otroligt mycket skador förra året och jag vet att de fick gå så långt ner som U16 för att fylla på med spelare, bland annat var det skador på målvaktssidan. Tanken är att ha en målvakt till då Hugo Svensson, som är kvar, ska bli polis och kan få jobba en del skift. Det kommer nog dröja lite innan just målvaktssidan är helt klar.

”Går för att vinna

Senast klubben spelade division 1-hockey var säsongen 04/05.

– Förutsättningarna finns nog, sen har vi inte pratat om vad föreningen vill. Men så klart satsar vi på att vinna varje match och når vi kvalet är det klart vi går för att vinna.

Även Arvika har knutit till sig ett par namnstarka spelare i backarna Victor Berglind och Jesper Nordin från Forshaga.

– Jag tror att serien kommer bli starkare än på flera år. Vi har också Grums som kommer vara bra, Åmål brukar alltid få ihop det med några starka utländska spelare. Dessutom är Munkfors också alltid starka, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Stor genomgång av Hockeytvåan: Så är läget i de värmländska lagenTrotjänaren lägger skridskorna på hyllan – sadlar om till tränareSå blir nya Hockeytvåan efter förändringen: ”Drar ner resekostnaden”

Artikeltaggar

Felix ArnqvistFredrik ThörnerHammarö HCHockeytvåanIshockeyVictor Stark

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.