Jag borde verkligen träna – måste bara vika tvätten först

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Lämning, hämtning, heltidsjobb, hushåll, nattning...
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Lämning, hämtning, heltidsjobb, hushåll, nattning. Lämning, hämtning, heltidsjobb, hushåll, nattning... Jag borde träna också men måste vika tvätten först!

Tar fram yogamattan när tvätten är vikt. Men nä. Orkar inget mer än att sätta mig framför teven. Orkar inte ens bestämma något vettigt att titta på – inte en enda mer aktiv handling vill jag göra. Men... det är ju så viktigt. Att träna. Så viktigt. Stillasittande människor dör i förtid. Känner mig stressad över det. Att jag ska dö i förtid för att jag inte drar fram yogamattan och bara gör några nedåtgående hundar och kanske en...duva? Viktigt att inte glömma bort sig själv. Viktigt att prioritera sådant man mår bra av. Förresten borde jag kanske förbereda morgondagens mat så att man i alla fall inte behöver tänka på det i morgon. Vad har vi i frysen egentligen? Tar jag upp nu kan jag lägga i kylskåpet så borde det vara tin... Men just ja! Femåringen behöver nya shorts, det är hål i alla han... Tomaterna. Nu har jag inte vattnat dem på flera dagar så allt har säkert vissnat. Typiskt! Måste komma i håg att köpa tulpanlökar och sätta i jorden till hösten också så det blir fint att titta på när våren kommer. Och relationen får man inte glömma bort, vi borde prata om allt som vi aldrig hinner prata om. Och boka barnvakt så vi kan få egentid utan barnen. Och sig själv måste man som sagt komma ihåg och sina kompisar så man inte tappar det, och så måste jag framkalla fotografier och skriva klart förlossningsberättelsen, nu var det ju tre år sedan hon föddes...

Samtidigt är det så konstigt att alla andra verkar få ihop allt.

När jag själv inte ens orkar byta kanal för att slippa se Lotta på Liseberg.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.