Hoppa till huvudinnehållet

Första årssegern för FBK-spelarnas stjärnhäst

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwt.se
Dwayne Zet, som ägs av flera Färjestadspelare, tog på tisdagskvällen årets första seger.
Dwayne Zet, som ägs av flera Färjestadspelare, tog på tisdagskvällen årets första seger. Foto: Jonas Solberger

Dwayne Zet, ägd av flertalet FBK-spelare, tog på tisdagskvällen sin första årsseger.

Dwayne Zet ägs av fler spelare i Färjestad BK, däribland Mikael Wikstrand och Joakim Nygård. Nyligen var hästen ute i storloppet Jämtlands Stora Pris på hemmabanan Östersundstravet. Under tisdagskvällen startade han som favorit i ett V64-lopp i Skellefteå. Dwayne Zet infriade förväntningarna och tog första segern sedan han vann i Halmstad på nyårsafton.

– Jättekul. Jag har en idé om att det här är en blivande elithäst, så jag har kastat in honom mot sådana. Han är inte där än, men han är på väg dit, sa hästens tränare Oscar Berglund i TV-sändningen från tävlingarna.

Artikeltaggar

Färjestad BKJoakim NygårdMikael WikstrandSkellefteåTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.