Tutbingo inte bara för äldre!

Krönikor
PUBLICERAD:
I tisdags var jag på drive-in-bingo med några kollegor och kompisar till en kollega. Vi satt på en filt och duttade, fikade och hoppades få tuta.

För mig blev det här rena nostalgitrippen för när jag var liten var jag ofta på tut-bingo med mormor och mamma. Jag minns så väl mormors blåa plastbricka och röda tuschpenna. Hur hon alltid hade två spel i gång som hon vant hanterade.

Själv hade jag ingen bricka men jag hade införskaffat mig en duttpenna och som jag duttade. Så nära som jag kom på första spelet med bara ett nummer kvar till full bricka kom jag aldrig igen. Men glädjen och spänningen att få spela igen var underbar.

Jag lade även ut mina spelbrickor som jag glatt köpt för kontanta pengar i luckan på sociala medier. Det dröjde inte förrän jag fick ett meddelande och en grattishälsning från en kompis som skrev att nu hade jag verkligen blivit en ”kärring”. Tack skrev jag stolt tillbaka.

För då kan jag säga att jag älskar min ”kärringsyssla”. Men det roligaste ändå är att de jag hängde med på bingon var alla under 35. Så vi kanske kan skrota det där med att det här är en syssla för de äldre, tutbingo drar folk i alla åldrar!

Och om du undrar, tyvärr fick vi aldrig använda tutan mer än när den provtutades i början...

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.