Hoppa till huvudinnehållet

Sex värmlänningar får chansen i nordisk landskamp

Publicerad:
Sista tävlingen på Tingvalla IP blir Karlstad GP. Lova PermanGöta IF
Sista tävlingen på Tingvalla IP blir Karlstad GP. Lova PermanGöta IF Foto: Lisa Olaison

IF Göta, Kils AIK och Säffle Friidrottsklubb har representanter med i såväl Nordiska juniorkampen som Nordiska baltiska mästerskapen i helgen.

Totalt sex värmlänningar får chansen för svensk del.

Till helgen arrangeras både Nordiska juniorkampen och Nordiska baltiska mästerskapen i Malmö.

Den förstnämnda tävlingen är för atleter upp till 19 år och den andra för de som är 22 år eller yngre.

I Nordiska juniorkampen kommer hela fyra värmländska atleter till start för det svenska landslaget.

Det handlar om Lova Perman och Hanna Karlsson från IF Göta, Melwin Lycke Holm från Kils AIK och Amanda Olsson från Säffle FIK.

– Det ska bli jättekul verkligen. Nu är vi fyra stycken från samma träningsgrupp som är uttagna, så det är jättehäftig och jag tror det kommer bli en tävling utöver det vanliga. Jag förväntar mig bra motstånd och en bra stämning på stadion framförallt, samtidigt som det ska bli jättekul att få tävla tillsammans med de andra, säger Lova Perman.

Perman kommer från en intensiv tävlingsperiod med bland annat Karlstad GP och Bauhaus-galan – vilket har satt sina spår.

– Kroppen är lite sliten, så är det. Mina största tävlingar kommer först i augusti så jag ligger i en lite tuffare träningsperiod just nu. Men det kommer nog gå att springa fort ändå, även om jag ska vara på min absoluta topp först om några veckor.

Hur ser du på dina chanser?

– Om man kollar årsbästa statistiken så ligger jag bra till. Sen är det alltid speciellt att springa 800m på mästerskap, då mycket kan hända. Men jag ska springa 800m, 400m, och stafetten, vilket gör det intressant att se hur min kropp svarar på det. Oavsett kommer det bli en bra erfarenhet att ta med sig.

JVM-aktuella

De tre förstnämnda vässar just nu formen inför junior-VM i Colombia och helgens landslagstävlingar blir därför en viktig förberedelse inför avresan till Sydamerika.

– Jag är jättepepp. Jag kommer åka dit om tio dagar så jag försöker göra det bästa jag kan för att förbereda mig på hemmaplan. Det kommer ju vara speciella förutsättningar där borta. Det kommer vara väldigt varmt och hög luftfuktighet, jag försöker acklimatisera mig så bra det går. Men det kommer bli jättehäftigt att åka på mitt första JVM, jag ska njuta hela veckan och försöka göra så bra resultat som jag bara kan, säger Perman.

Junior-VM pågår mellan den 1-8 augusti.

Melwin Lycke Holm.
Melwin Lycke Holm. Foto: Lisa Olaison

Värmländska deltagare i helgens landskamper

Nordiska juniorkampen:

Lova Perman, 400m, 800m och 4x400m stafett

Hanna Karlsson, 400m häck och 4x400m stafett

Melwin Lycke Holm, höjdhopp

Amanda Olsson, spjut

Nordiska baltiska mästerskapen:

Lovisa Ellström, 400m och 4x400m stafett

Emilia Malmehed, kula

Artikeltaggar

Amanda OlssonFriidrottHanna KarlssonIF GötaKils AIKLova PermanLovisa EllströmMelwin Lycke HolmSäffle FIK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.