De två restaurangerna Dirty taco och Julins backyard barbecue gör gemensam sak i sommar och öppnar upp food trucks i inre hamn.
– Det är en liten mini sommar-popup, med servering, lite kärlek och god mat, säger Kim Estegård, ägare till Dirty taco.
– Det är coolt att göra något sånt här tillsammans, säger Anders Julin, som driver Julins backyard barbecue.
Julins backyard barbecue och Dirty taco är två Karlstadsrestauranger som blivit riktiga framgångssuccéer. Den ena med en fokus på amerikansk grillkultur och den andra med en inriktning mot mexikanska tacos, båda med målsättningen att servera kvalitetsmat.
– Det är roligt att ha ett samarbete med någon som också jobbar hantverksmässigt och småskaligt, säger Anders Julin.
I sommar kommer de två restaurangerna under fredagar och lördagar att stå med sina food trucks i inre hamn och sälja mat vid en gemensam serveringsyta.
– Gästerna får ett helt annat utbud när vi står där tillsammans, de kan faktiskt åka ner till hamnen och käka helt olika saker, säger Kim Estegård.
– Det är en plats som folk söker sig till, det är ett komplement, häng vid vattnet, käk, snacks, okomplicerat, säger Anders Julin.
Håller i gång hela sommaren
På fredag drar de igång den gemensamma satsningen och kommer fortsätta att servera mat under hela sommaren.
– Vi kommer köra autentisk texas barbecue, ribs, kalkon, vår sandwich med pulled pork, det gäller att ha sådan mat som går att käka on the run, säger Anders Julin.
— Och vi kommer ha lite varierade tacos, lite fish, banh mi, vegetariska och någon streetfood jag inte bestämt än, säger Kim Estegård.