Hoppa till huvudinnehållet

Texmex i hamnen när restaurangerna går ihop: ”Coolt att göra något tillsammans”

Publicerad:
Kim Estegård och Andreas Julin kommer i sommar stå i inre hamn med sina food trucks.
Kim Estegård och Andreas Julin kommer i sommar stå i inre hamn med sina food trucks. Foto: Tommy Andersson

De två restaurangerna Dirty taco och Julins backyard barbecue gör gemensam sak i sommar och öppnar upp food trucks i inre hamn.

– Det är en liten mini sommar-popup, med servering, lite kärlek och god mat, säger Kim Estegård, ägare till Dirty taco.

– Det är coolt att göra något sånt här tillsammans, säger Anders Julin, som driver Julins backyard barbecue.

Julins backyard barbecue och Dirty taco är två Karlstadsrestauranger som blivit riktiga framgångssuccéer. Den ena med en fokus på amerikansk grillkultur och den andra med en inriktning mot mexikanska tacos, båda med målsättningen att servera kvalitetsmat.

– Det är roligt att ha ett samarbete med någon som också jobbar hantverksmässigt och småskaligt, säger Anders Julin.

I sommar kommer de två restaurangerna under fredagar och lördagar att stå med sina food trucks i inre hamn och sälja mat vid en gemensam serveringsyta.

– Gästerna får ett helt annat utbud när vi står där tillsammans, de kan faktiskt åka ner till hamnen och käka helt olika saker, säger Kim Estegård.

– Det är en plats som folk söker sig till, det är ett komplement, häng vid vattnet, käk, snacks, okomplicerat, säger Anders Julin.

Med likartat tänk gällande mat så ser sig de två restaurangerna sig mer som komplement än konkurrenter.
Med likartat tänk gällande mat så ser sig de två restaurangerna sig mer som komplement än konkurrenter. Foto: Tommy Andersson

Håller i gång hela sommaren

På fredag drar de igång den gemensamma satsningen och kommer fortsätta att servera mat under hela sommaren.

– Vi kommer köra autentisk texas barbecue, ribs, kalkon, vår sandwich med pulled pork, det gäller att ha sådan mat som går att käka on the run, säger Anders Julin.

— Och vi kommer ha lite varierade tacos, lite fish, banh mi, vegetariska och någon streetfood jag inte bestämt än, säger Kim Estegård.

Artikeltaggar

GrillningInre hamnLivsmedelMat och dryck

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.