Hoppa till huvudinnehållet

Lagkaptenen om beslutet: ”Vi delar på ansvaret”

Publicerad:
Lagkapten Andreas Bellander känner ett ansvar över klubbens beslutet att sparka ”Kostas”.
Lagkapten Andreas Bellander känner ett ansvar över klubbens beslutet att sparka ”Kostas”. Foto: Lisa Olaison

Under onsdagsförmiddagen kommunicerade Karlstad Fotboll ut att de går skilda vägar med huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos.

– Vi alla känner att vi är en del i det här beslutet och delar på ansvaret, säger lagkaptenen Andreas Bellander.

Konstantinos Panagopoulos ansågs av många vara rätt man att ta Karlstadfotbollen till nästa nivå när han tog över ansvaret för två år sedan.

Resultaten har däremot inte mött de förväntningar som fanns – och med sex månader kvar av kontraktet går parterna skilda vägar.

– Det är klart att det aldrig är kul när det ska behöva gå så här långt att en tränare inte får vara kvar. Men jag litar på att klubben har gått över alla alternativ och landat i att detta är det bästa beslutet att ta, säger Andreas Bellander.

Kan ni i spelargruppen känna något ansvar?

– Ja det är klart att det är så. En tränare står som huvudansvarig men det är vi spelare som är där ute på planen och vi som inte har presterat tillräckligt bra så här långt. Vi alla känner att vi är en del i det här beslutet och delar på ansvaret.

Har du som lagkapten varit en del i diskussionerna?

– Nej det har jag inte. Jag har bara blivit underrättad för att kunna dela det vidare till spelarna.

Ny tränare på plats

Ny huvudtränare under hösten blir Ulf Buskqvist, för närvarande huvudtränare för Karlstad Fotbollsutveckling.

– Jag tycker att det är ett spännande val av klubben. Han har gjort det bra i utvecklingslaget, där dem också spelar en attraktiv fotboll av det som jag har sett. Det ska bli spännande att se vad han kan göra med ett lag högre upp i serierna.

Hur ser du på era chanser att ta kliv i tabellen under hösten?

– Det är en jämn serie där Sandviken har kunnat dra ifrån. Vi har många lag framför oss men om vi gör en bra start nu med en nyvunnen energi, som brukar vara fallet vid tränarbyten, kan vi få häng i toppen. Det tror jag.

Artikeltaggar

Andreas BellanderFotbollKonstantinos PanagopoulosUlf Buskqvist

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.