Hoppa till huvudinnehållet

Efter svajiga våren – tränarprofilen får lämna Karlstad fotboll: ”Är inte nöjda”

Publicerad:
Kostas Panagopoulos och Karlstad Fotboll går skilda vägar. Foto: Tommy Andersson

Ambitionen är att vara ett topplag.

Men efter endast fem segrar på 14 matcher väljer Karlstad Fotboll att agera och säger nu upp kontraktet med Konstantinos ”Kostas” Panagopoulos.

– Ingen har varit nöjd över prestationen hittills, säger sportchefen Tobias Johansson.

Lagkaptenen om beslutet: ”Vi delar på ansvaret”

Värmlänningarna har inte fått den starten man önskat på säsongen. Efter 14 omgångar ligger Karlstad åtta i division 1 norra där ambitionen är att blanda sig in i kampen om en plats till Superettan.

Just nu är man en bit ifrån förväntningarna – och då har sportgruppen agerat inför höstsäsongen.

Den högprofilerade tränaren Konstantinos Panagopoulos får gå, med bara ett halvår kvar på det 2,5 års-kontrakt han sjanade sommaren 2020.

– Han hade nog gärna velat fortsätta, men efter alla åtskilliga samtal landade vi i detta. Vi har inte varit helt nöjda med prestationerna under våren. Vi har suttit ner ett flertal gånger och vridit och vänt på alla stenar, till slut kom vi överens om att detta var den bästa lösningen för båda parter. Ingen av oss är nöjd över att vi ligger där vi ligger, varken vi, Kostas eller spelarna.

– Vi vill få en push inför hösten och tänker långsiktigt, då var detta det bästa alternativet. Det finns inga hard feeling mellan oss, säger Tobias Johansson.

”Vi är bättre”

Tabelläget är en av anledningarna till att kontraktet sägs upp.

Den andra är prestationen på planen där Karlstad långt ifrån visat upp det fina spel man hade under stora delar av förra säsongen när man slutade fyra.

– Vi är bättre än vad tabellen visar, det är alla överens om. Sedan är det inte bara tränarens fel att vi inte lyckats ta fler poäng. Vi är otroligt tacksamma över det som Kostas har gjort för föreningen och laget. Han har skapat en professionalitet som vi ska bära med oss inför fortsättningen.

– Ibland blir det så här när det är en prestationsbaserad bransch. Jag hoppas detta blir en väckarklocka till spelarna och klubben att alla måste höja sig en nivå, samtliga måste steppa upp i höst och bevisa att vi är bättre än vad siffrorna visar.

Varför har ni inte tagit fler poäng, anser du?

– Det är är en riktigt bra fråga... Egentligen har vi inte blivit utspelade i någon match, förutom kanske mot Hammarby TFF borta. Vi har varit med i matcherna men haft handbromsen i, spelar vi på 50-60 procent av vår kapacitet blir det väldigt svårt att vinna. Vad det beror på är svårt att säga, men det finns en kvalité i truppen som vi behöver få ut mer utav.

Ulf Buskqvist kommer tärnar KF:s A-lag under hösten.
Ulf Buskqvist kommer tärnar KF:s A-lag under hösten. Foto: Helena Karlsson

Ny tränare klar

Under höstsäsongen kommer Konstantinos Panagopoulos ersättas av Ulf Buskqvist, för närvarande huvudtränare för Karlstad Fotbollsutveckling.

– Han känner till föreningen och spelarna väl. Vi får in en kille med nytt blod och som sett många matcher, nu det är upp till spelarna att prestera och jag hoppas detta leder till att vi får en skjuts och en positiv trend.

– Det är inte många poäng upp till toppen trots allt, dessutom är det många matcher kvar av säsongen. Startsträckan är dock lite dum, men helt nattsvart är det inte.

Ser ni även en långsiktig lösning med Ulf?

– Det återstår att se. Vi får sätta oss ner efter säsongen och utvärdera och se vart vi landar. Men han kommer träna laget under hela hösten åtminstone.

Vill värva dubbelt

Det är inte bara i tränarstaben som det sker förändringar inför höstsäsongen.

Då anfallsstjärnan Lovette Ofori är långtidsskadad och backförvärvet Linus Sahlin nu lämnar redan efter en halv säsong är Karlstad Fotboll ute på värvningsjakt för att stärka laget när halva serien återstår.

– Numerärt är vi två färre, så i den bästa av världar vill vi gärna ha in en anfallare och en back. Sedan är det inte superenkelt att hitta de spelarna man vill ha i ett sommarfönster, men vi får helt enkelt öka farten, skrattar Tobias Johansson.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollKostas PanagopoulosTobias JohanssonUlf Buskqvist

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.