Hoppa till huvudinnehållet

20-åringar häktade för rånförsök i Forshaga

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Tidigare under våren utsattes butiken i Forshaga för ett väpnat rån. Förra veckan var det dags igen. Arkivbild.
Tidigare under våren utsattes butiken i Forshaga för ett väpnat rån. Förra veckan var det dags igen. Arkivbild. Foto: Joachim Lagercrantz

Ännu en gång blev servicebutiken i Forshaga utsatt för brott. Det visar sig nu att det kan handla om lokala kriminella ynglingar som ligger bakom det hela.

Två 20-åringar har nämligen häktats för rånförsök.

Tre personer misstänks för försök till grovt rån i Forshaga

Precis vid stängning på torsdagskvällen klev en person in på servicebutiken i Forshaga, beväpnad med ett knivliknande föremål och hotade den personal som jobbade.

Samtidigt väntade två personer utanför butiken i väntan på rånbyte.

Allt gick dock inte som planerat för rånartrion. Kunder i butiken övermannade mannen med kniven och polisen kallades till platsen. Samtliga tre kunde gripas, varav en av dem anhölls efter förhör.

– De två som stod utanför är dock inte anhållna, utan de är inlagda för tillnyktring. De var så pass påverkade att det inte gick att hålla ett ordentligt förhör med dem. Men det borde komma ett beslut under fredagsmorgonen, sade polisens presstalesperson Christina Hallin dagen efter händelsen.

Sannolika skäl

Och mycket riktigt kom också beskeden, i alla fall för två av dem som begärdes häktade för försök till rån.

Det handlade om två 20-åriga lokala förmågor från Forshaga kommun som tidigare hamnat i klammeri med rättvisan. En av dem har åtalats vid flera tillfällen för ringa narkotikabrott, medan den andra har åtalats för en rejäl stöldräd i Forshaga där flera restauranger fått fönsterrutor krossade och uppbrutna samt kontanter stulna.

Männen nekar till rånförsöket, men häktades på sannolika skäl misstänkta för brottet.

Åtal ska vara väckt inom två veckor, men förmodligen krävs mer tid än så för att slutföra förundersökningen.

VF har sökt åklagaren.

Artikeltaggar

Brott & blåljusForshagaHäktningarVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.