Hoppa till huvudinnehållet

Saidi om flytten till Hammarby och oväntade samtalet: ”Det var helt sjukt”

Publicerad:
Abdelrahman Saidi presenterades inför matchen mellan Hammarby och IFK Göteborg.
Abdelrahman Saidi presenterades inför matchen mellan Hammarby och IFK Göteborg. Foto: EMMA WALLSKOG

Han har lockat till sig intresse från såväl Sverige som utlandet.

Men efter att Hammarby i drygt ett år visat intresse för Abdelrahman Saidi är han nu glad över att ta steget till huvudstaden.

– Det är ingen klubb man tackar nej till, säger Degerfors förre skyttekung till VF-sporten.

Det fanns intresse från Stockholmsklubben redan förra året. Mitt under brinnande säsong förde Saidis agent samtal med Hammarby men någon affär blev aldrig av den gången.

– Jag vet inte riktigt varför det dog ut, men när jag började den här säsongen bra så fick jag höra att de var intresserade igen. Jag fick reda ganska snabbt på att Hammarby och Degerfors började snacka om mig, berättar Saidi.

Att Hammarby la ett bud på honom redan nu kom som en smärre chock, berättar 22-åringen.

– Jag tänkte bara: ”Shit... nu blev det verkligen jätteintressant”.

Hur var din dialog med Degerfors?

– Jag och Patrik Werner hade ett snack redan förra året och då sa han att det bästa vore om jag såldes nu i sommar. Han fick som han ville, det tror jag han är glad över.

Abdelrahman Saidi kommer spela i Hammarby resten av säsongen.
Abdelrahman Saidi kommer spela i Hammarby resten av säsongen. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Enligt uppgifter till VF-sporten får Degerfors mellan fem och sex miljoner kronor för Saidi som noterades för fem mål innan han nu lämnar klubben med ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt.

Hammarby blir alltså ny klubbadress för Boråskillen som även lockade till sig intresse från Malmö FF och ytterligare en toppklubb i allsvenskan.

Men det var inte bara svenska klubbar som hade fått upp ögonbrynen under våren.

Även klubbar från Tyskland, Belgien, Danmark och Sydkorea hade hört sig för om bolltrollaren.

– Att få ett samtal från Sydkorea var ju helt sjukt. Alltså... Pengarna där borta hade säkrat min framtid helt, men det blev aldrig konkret. Jag har en kompis som spelar där borta och tjänar typ 400 000 kronor i månaden i ett bra lag.

– Min agent fick lite samtal från här och var, men Hammarby känns som en väldigt bra flytt, säger Saidi som presenterades i samband med Bajens match mot IFK Göteborg.

Hur ser du på flytten?

– Jag är grymt taggad. Deras spelsätt passar mig och jag har hört väldigt mycket gott om tränaren (Martí Cifuentes). Samtidigt har de mäktiga supportrar.

– Många säger att man inte vinner några titlar om man går till Hammarby, men jag är helt säker på att om de själva hade fått chansen hade de sprungit dit. De som uttalar sig på det sättet snackar bara skit, att spela för Hammarby lockar vem som helst.

Kontraktet med de grönvita från Södermalm är skrivet över fyra och ett halvt år, någon som VF-sporten kunde avslöja redan i söndags.

– Det känns skönt att ha den tryggheten. Det visar att de tror- och vill satsa på mig. Jag känner mig trygg över att bli kvar så pass länge.

”Här för att spela”

Hammarby har verkligen inte legat på latsidan under sommaren.

Hittills har Bajen, förutom Abdelrahman Saidi, värvat anfallaren David Concha från spanska CD Badajoz och dessutom ryktas det även att svenske stjärnan Muamer Tanković är på väg tillbaka till klubben.

– Det är inget snack om att det är en helt annan konkurrens än i Degerfors. Du hör ju själv vilka spelare som är klara och vilka de vill ta in. Men jag gillar konkurrens och jag vet hur bra jag är. Jag tänker inte komma dit och nöja mig med att sitta på bänken och vara skön, jag är i Hammarby för att spela och göra min grej. Jag tror på mig själv.

Victor Edvardsen lämnade Degerfors för Djurgården inför denna säsong.
Victor Edvardsen lämnade Degerfors för Djurgården inför denna säsong. Foto: KENTA JÖNSSON

Kängan till Edvardsen

Efter förra säsongen sålde Degerfors en annan spelare till en Stockholmsklubb – då var det Victor Edvardsen som gick till Djurgården.

Nu är det Saidis tur att flytta till storstan och han ser fram emot säsongens andra Stockholmsderby lagen emellan.

– Det kommer bli lite gliringar mellan mig och Victor inför matchen, hundra procent. Han kommer även få känna på en örfil vid fasta situationer, haha.

Den 22 augusti möter Hammarby just Degerfors på Tele2 Arena.

– Det kommer bli väldigt speciellt. Jag hade aldrig trott att jag skulle få spela mot Degerfors när jag väl var i klubben, men det ska bara bli kul. Det är vänner för livet som jag skaffat mig där, inte bara lagkamrater.

Artikeltaggar

Abdelrahman SaidiAllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollHammarby IF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.