Hoppa till huvudinnehållet

Nya planer för Skutberget: ”Förhoppningsvis har vi en anläggning tills nästa år”

Publicerad:
På Skutberget vill kommunen se planer för cricket och baseball. Foto: Micael Thernström

Kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad vill bygga om på Skutberget med planer för både cricket och baseball.

– Speciellt cricket tror jag är en starkt kommande sport, säger Anders Holmqvist, utvecklingschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

De gamla golfplanerna på Skutberget har länge stått oanvända, men Kultur-och fritidsförvaltningen på Karlstads kommun har nu ansökt om att göra om dessa till planer för lite mer, för värmlänningarna i vilket fall, obskyra sporter.

– Någonstans vill vi ha så bred verksamhet inom idrott och kultur som möjligt. Vi ska inte bara vara en bra idrottsstad, vi ska vara den bästa.

För det enda värmländska cricketlaget skulle en plan vara ett stort uppsving.

– De är nu tvungna att åka till Västerås för att spela sina hemmamatcher. Och det är inte helt optimalt för möjligheten att rekrytera nya spelare.

Förstår du sporten?

– Jag har sett det på tv men jag förstår inte reglerna. Jag tror jag vet hur poängen räknas, litegrann. Det verkar som en hemskt krånglig idrott, men det är det säkert inte för den som kan den.

Det har tidigare funnits en baseballplan i Karlstads kommun, men den verksamheten kom att läggas ner när intresset för sporten svalnade.

– Det försvann för en 15 år sedan. Men nu är det ett nytt gäng ungdomar som har hittat sporten.

Om kultur- och fritidsförvaltningens förhoppningar går lås så ska bygget av de två planerna inledas under hösten.

– Målet var att det skulle vara klart i höst men jag tror inte det, men hoppas. Sådana här saker tar alltid längre tid än man tror, men förhoppningsvis har vi en anläggning tills nästa år.

Det arbete som kommer krävas för att göra planera spelbara är i huvudsak markarbeten.

– Det är ganska enkla byggnationer. Och jag tror knappt man kommer märka att det är planer, då det är mest linjer på marken. Inga byggnationer ovan jord, utom möjligen några avbytarbås.

Varför vill ni bygga på Skutberget?

– Det är där det finns tillräckligt mycket mark att bygga på. Jag ska inte kalla det oanvänt område men ändå tillräckligt stort för att få plats med fullstora planer för båda idrotterna på samma yta.

Området på Skutberget där kommunen vill bygga planer för cricket och baseball.
Området på Skutberget där kommunen vill bygga planer för cricket och baseball. Foto: Karlstads kommun

Artikeltaggar

PolitikSamhälleSkutberget

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.