Hoppa till huvudinnehållet

Tredjeplats för Sverige och Max Jansson vid EM i Counter-Strike

Publicerad:
Det svenska laget: Erik Gustafsson, Peppe Borak, coachen Ahmed Abdi, Sean Knutsson, Max Jansson och Jack Ström Mattsson.
Det svenska laget: Erik Gustafsson, Peppe Borak, coachen Ahmed Abdi, Sean Knutsson, Max Jansson och Jack Ström Mattsson. Foto: Svensk esport

Det blev en tredjeplats för Sverige, med 17-årige Max ”Maxster” Jansson från Hagfors som en av lagmedlemmarna, när EM i Counter-Strike avgjordes i Rumänien.

En placering värd 35 000 kronor.

Det har varit en lång och framgångsrik resa för det svenska landslaget. Det hela inleddes i juni med ett gruppkval online där Sverige vann alla sina matcher överlägset.

I onsdags startade EM på plats i Oradea, Rumänien.

Efter vinster mot Kroatien med klara 16-1 blev det sedan en förlust med 12-16 mot förra årets världsmästare Nordmakedonien. En förlust som innebar att Sverige blev nedskickade till loser bracket.

Där ställdes man återigen mot Kroatien och gick vidare från gruppen med två vunna matcher av tre möjliga. I fredags spelades kvartsfinal mot Tjeckien där Sverige vann övertygande med 16-8 och 16-11.

Semifinalen mellan Sverige och Ukraina slutade med svensk förlust vilket betyder att Sverige hamnar på delad tredjeplats tillsammans med Serbien i mästerskapet.

– Vi kommer in i mästerskapet med det yngsta landslaget på plats och placerar oss på en delad tredjeplats. Jag är extremt stolt över hela truppen som har arbetat hårt under dessa dagar, och även om vi hade förhoppningar om en final så slår en stark förhandsfavorit ut oss. Vi vill självklart tacka alla som har stöttat oss på hemmaplan. Det är er vi spelar för, säger förbundskapten Fredrik Kempf i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

EsportHagfors

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.