Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborns första värvning i hamn – tidigare FBK-back förstärker

Publicerad:
Gustav Bouramman återförenas med Johan Pennerborn i Österrike. Foto: PETTER ARVIDSON

Gustav Bourmman lämnar Kristianstad och Hockeyallsvenskan – den offensiva backen är klar för Graz 99ers i Österrike.

Kontraktet är skrivet på en säsong.

– När Pennerborn ringde mig och berättade att de ville värva mig blev jag väldigt glad, säger han till klubbens hemsida.

Gustav Bouramman lämnar Hockeyallsvenskan, Kristianstad och svensk hockey.

Nu väntar en flytt till Österrike för den offensiva backen, som skriver på för Graz 99ers.

Där återförenas han med Johan Pennerborn.

Den tidigare FBK-tränaren värvade backen från AHL säsongen 2019 på ett korttidskontrakt, där han lånades ut efter bara en månad och två j-20 matcher.

– Jag har bara hört bra saker om staden och klubben. När Pennerborn ringde mig och berättade att de ville värva mig blev jag väldigt glad. Det är en möjlighet för mig i en fantastisk organisation Jag skulle beskriva mig själv som en offensiv back med bra passningsspel och bra skridskoåkning. Men jag försöker alltid fylla min defensiva roll också. Mitt mål är att prestera bra i Graz och att vinna något tillsammans med laget. Och målet ska alltid vara att vinna mästerskapet, säger Bouramman till klubbens hemsida.

Poängstark

I HockeyAllsvenskan har han spelat för flera klubbar, bland annat Björklöven, AIK, Väsby och Kristianstad. Den senaste säsongen i Kristianstad gjorde 25-åringen 26 poäng på 50 matcher. Han snittade 23:17 istid per match vilket var fjärde mest av alla spelare i HockeyAllsvenskan.

Artikeltaggar

HockeyallsvenskanIshockeyJohan Pennerborn

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.