Hoppa till huvudinnehållet

Payton slipper operation – blickar mot dubbla mästerskap

Publicerad:
Claudia Payton hoppas få tummen upp till två inomhusmästerskap nästa år.
Claudia Payton hoppas få tummen upp till två inomhusmästerskap nästa år. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT

En ledbandsskada kunde tvinga henne besöka operationsbordet.

Men Claudia Payton har fått positiva besked: Det blir inget ingrepp – men utomhussäsongen är över.

– Det kunde varit värre, konstaterar värmländskan med ett litet skratt.

Det var i samband med stafettlandslagets läger i Spanien som Claudia Payton ådrog sig en ledbandsskada i benet som inte ville ge sig.

Efter veckor av lidande fanns det en risk för att Hammarötjejen skulle behöva opereras, men i slutet av juni gav ortopeden lugnande besked.

– Jätteskönt. Nu kan man lägga upp en bättre plan i stället för att all träning ska vara förstörd. Även fast det inte blir någon utomhussäsongen så får jag mer tid att träna än om jag hade behövt göra ett ingrepp och ägna ett halvår åt rehab, konstaterar Payton.

Det sägs att du redan börjat träna ganska hyfsat?

– Jajamän, jag har kunnat börja jobba och köra löpskolning vilket är väldigt kul.

Men EM i augusti är inte realistiskt?

– Nej, det finns inte en chans att jag skulle hinna kvala in till det. Då skulle jag behöva klara kvaltiden innan den 26 juli.

Hur lång tid 24-åringen behöver innan hon kan återgå till full träning är i dagsläget oklart.

– Jag tar n dag i taget och skyndar långsamt. Det gäller att göra det så bra som möjligt för att få färre skador i framtiden, stressar man kan det leda till ett bakslag.

Målsättningen för 2023?

– Att kvala in till både inomhus-EM och VM. Jag ska fokusera på att spring väldigt fort och sedan hoppas kunna få en hel utomhussäsong. Förhoppningsvis kan jag få med mig tekniken jag jobbat på under våren och vintern till sprintbanan, det vore najs om all träning jag ger nu renderar i bra resultat nästa år.

Artikeltaggar

Claudia PaytonFriidrott

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.