Hoppa till huvudinnehållet

Jämförde sig med Zlatan – värmlänningens svar: ”Lite grann kvar att bevisa”

Publicerad:
Magnus Norman är tävlingschef för Swedish Open och replikerar efter Mikael Ymers nobb av tävlingen.
Magnus Norman är tävlingschef för Swedish Open och replikerar efter Mikael Ymers nobb av tävlingen. Foto: MATHILDA AHLBERG

Med skälet att ”Zlatan inte spelar i allsvenskan” nobbade Mikael Ymer Swedish Open.

Värmländska tennisprofilen Magnus Norman är tävlingschef och replikerar nu:

– Faktum är att Mikael inte tog sig in i tävlingen på sin egen ranking, hade han varit Zlatan hade han kanske gjort det, säger Norman till P4 Värmland.

Värmländska tennisprofilen Magnus Norman tillika tävlingschef för Swedish Open bjöd in den bäst rankade svensken Mikael Ymer. Ymer som just nu spelar Wimbledon har egentligen inte tillräcklig hög ranking (88 i världen) för att kvala in till Swedish Open. Men erbjöds i stället ett wild card.

– Vi har haft bra kontakt med hans agent. Vi har erbjudit honom ett wild card som han har tackat nej till. Det är så klart väldigt tråkigt för oss. Det är också tråkigt för svensk tennis och alla ungdomar som ser upp till Mikael. Men självklart måste man acceptera och respektera hans beslut, sade Norman till Expressen.

Trots att Norman själv låg högt på världsrakningen (2:a, 2000) under sin aktiva karriär gjordes det alltid utrymme för att spela de svenska turneringarna.

– Vi har ju haft den historien i svensk tennis. Även fast man är topp tio bokar man in Stockholm, Båstad och Davis Cup i sin kalender. Men det är hans (Mikaels) karriär och hans beslut.

– Han har fått väldigt mycket chanser, mycket wild cards och mycket ekonomisk uppbackning av svensk tennis, så det är tråkigt att han inte väljer att spela.

Till sajten Tennisportalen berättade Ymer varför han valde att nobba inbjudan:

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, sade han.

Orden från Ymer fick Norman möjlighet att kommentera hos P4 Värmland – som skickade en pik tillbaka.

– Jag vet inte om det är taget ur sitt sammanhang, men faktum är att Mikael inte tog sig in i turneringen på sin egen ranking, hade han varit Zlatan hade han kanske gjort det, säger Norman till P4 Värmland och fortsätter:

– Han har lite grann kvar att bevisa. Men förhoppningsvis kommer Mikael dit en dag.

Artikeltaggar

Magnus NormanTennis

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.