Hoppa till huvudinnehållet

Goops italienska treåring imponerade våldsamt vid tredje raka segern

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Destiny Effe övertygar stort och har nu tre raka vinster.
Destiny Effe övertygar stort och har nu tre raka vinster. Foto: Malin Albinsson

Onsdagens V86-omgång kördes i Vaggeryd i Småland men det hindrade inte värmländska framgångar.

Destiny Effe imponerade vid en ny seger.

– Hon har en extrem hastighet i sig, sa Björn Goop.

Destiny Effe har gjort tre starter i Björn Goops regi och hon är fortfarande obesegrad för honom. Efter två raka spetsvinster visade hon den här gången att hon är vass även bakifrån.

Efter en lugn start svepte Destiny Effe fältet med en imponerande speed på den sista långsidan och vann lätt. Vinnartiden blev 12,7 över medeldistans och det är en grym tid av en treåring i Vaggeryd.

– Det är en jättefin häst och jag är imponerad av henne. Det bet väldigt bra på den sista långsidan och hon har en extrem hastighet i sig. Hon kom till oss i vintras och var faktiskt sjuk då och fick vila. Sedan har hon fått träna på och där är hon inte så märkvärdig men hon har en fantastisk fin inställning och de sista månaderna har hon utvecklats oerhört, sa Björn Goop.

Målfotoförlust

Det var ytterst nära att det blev ytterligare en värmländsk seger genom Magnus Jakobsson-tränade Charlock Wiking. Helt enligt ritningarna kom Charlock Wiking till ledningen och i sin rygg fick han Conrads Massiv.

En bit in på upploppet fick Joakim Lövgrens häst luckan och avgjorde med knapp marginal mot Charlock Wiking, som från sprang tiden 12,1 över sprinterdistans.

Carl Johan Jepson satt bakom vinnaren i Smålandsstayern över mastiga 3 654 meter. Trots ett tillägg kunde han köra Fighter Simoni till spets efter ett drygt halvvarv och sedan var ekipaget aldrig i förlustfara.

– Jag hade respekt för den långa distansen men vi kom iväg bäst av tilläggshästarna. Sedan underlättade det för oss när Adrian Kolgjinis häst galopperade och vi kunde komma smärtfritt till ledningen. Då var mycket vunnet, sa Jepson.

Trippel av Lövgren

Joakim Lövgren tog en trippel på V86. I den första avdelningen kunde han köra till spets efter den första kurvan med Global Best Lover och till slut var de mer betrodda hästarna chanslösa att utmana. Andraplatsen här till Conte Prad, som spurtade bra tillsammans med Björn Goop.

Lövgren avslutade sedan omgången tillsammans med Inspiration, som spurtade till seger i ett överpaceat lopp.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonMagnus JakobssonTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.