Hoppa till huvudinnehållet

Munkfors förlänger med egna produkten: ”Kärlek till moderklubben”

Publicerad:

Förra säsongen fick han debutera på seniornivå och gav direkt ett starkt intryck.

Nu är målvakten Linus Gerebro-Emretsson klar för fortsatt spel i moderklubben

– Jag vill utvecklas så mycket så möjligt, försöka få mer speltid och bidra med ett stabilt spel, säger den 22-årige egna produkten.

Munkfors lagbygge inför säsongen 22/23 fortsätter. Nu står det klart att spelare nummer 15, målvakten Linus Gerebro-Emretsson, har satt pennan på pappret.

– Jag väljer att spela vidare i IFK för att jag trivdes bra förra säsongen i laget. Och sedan är det ju kärleken till moderklubben som bidrar också, säger Gerebro-Emretsson.

Förra säsongen fick han debutera på seniornivå och noterades för fyra seriematcher med 88,4 i räddningsprocent samt en kvalmatch med 86,5 i räddningsprocent.

– Ja, det fick jag. Det blev ju inte så många matcher, så det gällde att ta vara på chanserna. Men jag är ändå nöjd med min insats under säsongen, säger han och fortsätter:

– Mina ambitioner kommande säsong är att utvecklas så mycket så möjligt, försöka få mer speltid och bidra med ett stabilt spel.

Om lagets chanser säger han följande:

– Jag tycker att truppen hittills ser mycket bra ut. Det ska bli intressant att se hur vi som lag kan ta oss an serien. Men jag tror att vi har goda chanser att vara med och kämpa i toppen!

Utöver spel i moderklubben IFK Munkfors har Linus Gerebro-Emretsson spelat för Viking HC på juniornivå.

Artikeltaggar

IFK MunkforsIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.