Hoppa till huvudinnehållet

Lungsunds camping stängd för gott: ”Vår tanke har aldrig varit en traditionell camping”

Publicerad:
Reporter Mats Zetterberg
Mats Zetterberg
mats.zetterberg@vf.se
Det blir ingen camping i Lungsund framöver.
Det blir ingen camping i Lungsund framöver. Foto: Mats Zetterberg

Lungsunds camping är stängd. Det kommer den att vara fortsättningsvis.

– Vi har köpt anläggningen privat men kommer att bolagisera ägandet, tillsammans med våra partners. Vår tanke med köpet har aldrig varit traditionell camping eller hotell där, säger Olof Olsson.

Han äger Lungsunds camping, tillsammans med sin sambo, sedan i oktober förra året. Han poängterar att turism kommer vara en väldigt viktig del även framöver.

– Lungsunds tidigare camping är under förändring inför kommande förädling. Campingen är därför helt stängd under sommaren, bortsett från badplatsen, säger han, men är i övrigt fåordig om framtidsplanerna.

– Vi har en god dialog med kommunen och meddelar vidare när vi har nyheter. Vi önskar alla en god sommar och välkomna att bara och åka båt från Lungsund precis som tidigare år.

Stängde även vägen

Några dagar efter att de blev nya ägare stängde de även av parkering till badplatsen och båtbryggorna. Det skapade också oro och ilska i bygden. För en vecka sedan lyckades Storfors kommun och ägarna få till ett arrendeavtal om vägen. Det innebär att både badplatsen och bryggorna är tillgängliga igen, åtminstone den här sommaren.

– I och med att vi till slut fick ett avtal om den befintliga vägen, återremitterades beslutet att anlägga en ny väg, till kommunstyrelsen. Vi vet fortfarande inte om det blir ett arrendeavtal för kommande år, säger Hans Jildesten då, kommunalråd för (S).

Läs också

Artikeltaggar

LungsundStorfors kommunTurism

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.