Hoppa till huvudinnehållet

Duon förlänger med Färjestad – målvaktssidan spikad: ”Mer seriösare än någonsin”

Publicerad:
Elin Benn fortsätter sin karriär i Färjestad.
Elin Benn fortsätter sin karriär i Färjestad. Foto: Patric Gill

Kaja Ekle kompletterar Färjestads målvaktssida som kommer innehålla tre burväktare.

Dessutom har spetsforwarden Elin Benn valt att förlänga sitt kontrakt med Karlstadsklubben.

Stockholmsprodukten Elin Benn kom till Färjestad 2019 från Björklöven med massvis av rutin från SDHL i bagaget.

26-åringen har sedan hon kom till Karlstad varit en notorisk poänggörare men fick fjolårssäsongen förstörd på grund av en knäskada.

Efter uttåget i SDHL-kvalet har fokus legat på rehab och trots skadeläget har parterna valt att förlänga kontraktet.

Färjestads förhoppning är att Benn ska vara redo är serien startar i september.

”Elin har näsa för att göra mål med ett otroligt fint skott och fin klubbteknik. På senare tid har hon även utvecklat spelet utan puck, vilket gör att hon kan påverka spelet på ett annat sätt”, skriver klubben på sin hemsida.

”Seriösare än någonsin”

Assisterande lagkaptenen Elin Benn berättare också själv om valet att stanna i FBK:

– Jag ser en väldigt ljus framtid i Färjestad. Detta blir min fjärde säsong och nu känns det mer seriösare än nånsin. Alla vet vad som gäller och är här för att kämpa om en SDHL-plats. Jag ser mest fram emot att dra på mig matchtröjan och spela igen. Det har varit tufft rent mentalt att hålla sig till rehabplanen, men jag har fått mycket stöd från mentalcoach och spelarna i laget så jag är mer taggad än nånsin att visa vad jag kan prestera på isen.

Kaja Ekle.
Kaja Ekle. Foto: Patric Gill

Tre målvakter klara

En annan som på nytt kommer få dra på sig den grönvita tröjan är norska landslagsmålvakten Kaja Ekle.

VF-sporten har vid flera tillfällen tidigare berättat om Färjestads plan att starta försäsongen med tre målvakter – vilket nu också blir fallet.

Efter att Linda Glädt förlängt sitt kontrakt och tyska VM-målvakten Jule Flötgen värvats blir trion komplett med 20-åriga Kaja Ekle som därmed gör sin andrasäsong i klubben.

”Kaja har utvecklat sitt målvaktsspel under den här säsongen. Hon har haft varierande form på träning, men när det handlar om match kommer tävlingsmänniskan fram och det har varit svårt att få in puckarna för motståndarna. Hon kommer bara att bli bättre och bättre om hon fortsätter vara disciplinerad, ödmjuk och tävlar”, skriver Färjestad på sin hemsida.

”Jag trivs bra”

Kaja Ekle delade i månt mycket förstaspaden med Linda Glädt förra säsongen och ser nu fram emot att konkurrera om två platser mellan stolparna.

– Jag trivs bra i laget och ser fram emot att kunna hjälpa laget att nå ett uppryck. Slutspelet kommer nog som alltid vara det man ser mest fram emot med säsongen, men jag ser fram emot uppkörningen till säsongen och få köra ihop laget igen och komma tillbaka på isen.

Artikeltaggar

Elin BennFärjestad BK DamIshockeyKaja Ekle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.