Hoppa till huvudinnehållet

Arvika Folkets Park ordförande sitter kvar: ”Bara att fortsätta och sträva”

Publicerad:
Föreningen Folkets Parks ordförande Marika Jakobsson sitter kvar, under torsdagens årsmöte blev hon omvald på två år.
Föreningen Folkets Parks ordförande Marika Jakobsson sitter kvar, under torsdagens årsmöte blev hon omvald på två år. Foto: Elin Larsson

Föreningen Folkets Parks ordförande Marika Jakobsson sitter kvar. Det stod klart under torsdagens stämma.

– Det är bara att fortsätta och sträva. Nu hoppas vi få igång mer verksamhet i parken, säger hon.

Det blev tredje gången gillt för folkparkens årsstämma. Med en mötesordförande från Forshaga lyckades man till sist genomföra årsmötet.

– Nu är det skönt att vi kan börja ägna oss åt att göra saker i stället för att vänta på att få det här överstökat, säger Marika Jakobsson.

”Stämmans beslut”

Valet av ordförande skulle egentligen ha avgjorts den 28 april, men det mötet blev ajournerat eftersom det var oklarheter kring röstlängderna och flyttades fram till den 1 juni.

Även det mötet fick skjutas upp, då på grund av att mötesordföranden blivit kontaktad på ett sätt som kändes obehagligt.

– Det var bara att sadla om och hitta en ny ordförande och det lyckades vi göra och det gick bra. Han skötte det med bravur, säger Marika Jakobsson, som nu valts på ytterligare två år.

”Vi får acceptera stämmans beslut helt enkelt, och stämman ville gå på valberedningens förslag och så är det i föreningslivet”, säger kommundirektören Hans Karlsson som hellre hade velat se Willy Tunér som ordförande.
”Vi får acceptera stämmans beslut helt enkelt, och stämman ville gå på valberedningens förslag och så är det i föreningslivet”, säger kommundirektören Hans Karlsson som hellre hade velat se Willy Tunér som ordförande. Foto: Helena Karlsson

Hon var valberedningens förslag medan Arvika kommun hade hellre velat se deras kandidat Willy Tunér på ordförandeposten.

– Vi får acceptera stämmans beslut helt enkelt, och stämman ville gå på valberedningens förslag och så är det i föreningslivet, säger kommundirektören Hans Karlsson.

Fortsatta arbete

Under torsdagens möte fick de även tre nya ordinarie ledamöter och två nya ersättare. Vilket känns positivt enligt ordföranden inför kommande arbete.

– Vi kommer förhoppnings att orka lite mer och få mer idéer och mer kraft att göra bra saker, säger Marika Jakobsson.

Vad har ni för visioner framåt?

– Vi hoppas få in lite mer barnprogram men också lite fler föreläsningar. Sen vet jag inte, den nya styrelsen måste också få vara med och bestämma vad vi ska hitta på.

LÄS OCKSÅ:

Årsmötet i Arvikaparken ställs in efter ”obehagliga” samtalFörväntas bli strid om ordförandeposten i FolkparksföreningenEfter infekterade konflikten: nu vill Yankee Car Club se mer ös i parkenArvikaparkens ordförande ifrågasätter kritiken

Artikeltaggar

ArvikaNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.