Hoppa till huvudinnehållet

38-åring fortsatt häktad efter misstänkt mordförsök

Publicerad:
Åklagaren väntas väcka åtal för mordförsök inom kort.
Åklagaren väntas väcka åtal för mordförsök inom kort. Foto: Tommy Andersson

Den 38-årige man som sitter häktad, misstänkt på sannolika skäl för mordförsök på en man i 40-årsåldern i centrala Karlstad, har begärts fortsatt häktad av åklagaren.

– Jag fick precis besked om att det blir omhäktning i eftermiddag, säger åklagaren i fallet, Sofie Derke.

Åtalet mot 38-åringen skulle ha väckts i Värmlands tingsrätt under måndagen men Sofie Derke har begärt mer tid för att komplettera utredningen.

– Det skulle ha skett i dag men jag har begärt ytterligare två veckor då vi väntar på resultatet av analyser. Utredningen ser bra ut tycker jag, men vi jobbar fortfarande med vittnesförhör.

Det var i slutet av april som den häktade 38-åringen ska ha hamnat i tumult med en värmländsk sportprofil i 40-årsåldern, detta ska ha skett i ett trapphus i centrala Karlstad. Mannen ska ha misshandlat offret med någon form av tillhygge och med så mycket våld att händelsen nu är rubricerad som försök till mord.

38-åringen flydde från platsen i en stulen bil men kunde senare gripas i Göteborg.

Efter mordförsöket – stulen bil satte stopp för misstänktBoende efter väpnade bråket i Karlstads centrum: ”Läskigt”

Artikeltaggar

Brott & blåljusGöteborgKarlstadMordförsökSofie DerkeTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.