Så gick återbesöket på Akademiska sjukhuset

Krönikor
PUBLICERAD:
För två veckor sedan gjorde jag ett återbesök på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det var en uppföljning om min sjukdom, Huntington.

Den visade att statusen var ungefär den samma som för ett år sedan. Lite sämre värden än förra gången. Det jag märker själv är att balansen är försämrad. Jag blir också ännu tröttare av att köra bil mycket och långt. Huntingtonteamets råd var att öva balansen mer och undvika bilkörning.

Ett ganska nytt symptom för mig i sjukdomsförloppet är andningen. Jag har ofrivilliga rörelser på magmuskeln.Det är främst ett problem när jag sitter ner i en obekväm stol. Rådet därför var att stå så mycket som möjligt och andas djupt , som i en yogaövning.

I övrigt var det en spännande utflykt till Uppsala. Det jobbigaste var resan hem. Den innebar tre byten och stress för att hinna med.

Det roligaste var att vi hittade den lakritsbutik som en kollega tipsade om. Det var fantastiskt godis där. Så gott att jag åt upp det själv innan hann bjuda kollegorna på det.