Hoppa till huvudinnehållet

Oenighet kring ny bro – men OR och S är överens

Publicerad:
Sundsbron över Värmullen i Hagfors har varit omdiskuterad bra länge, men nu är det mycket som tyder på att den kan komma att bli ombyggd under 2024.
Sundsbron över Värmullen i Hagfors har varit omdiskuterad bra länge, men nu är det mycket som tyder på att den kan komma att bli ombyggd under 2024. Foto: Daniel Olausson

Det blev den av Oberoende realister föreslagna budgeten som kommunfullmäktige får ta ställning till om ett par veckor.

– Det som är viktigt för oss är att vi lägger en budget som visar på två procents överskott, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

Socialdemokraterna gick fram med ett eget motförslag, som röstades ned. Centerpartiet och Sverigedemokraterna ville båda i kommunstyrelsen plocka bort satsningen på en ny sundsbro ur investeringsbudgeten.

– Men här är vi och Socialdemokraterna överens, även om det är en betydande kostnad, säger Jens Fischer.

Byggs 2024

20 miljoner kronor sätts undan till en ny gång- och cykelbro över Värmullen och så länge OR och S är överens talar det allra mesta för att en ny bro byggs. 2024, enligt budgeten.

Som sagt tidigare präglas budgetarbetet av de drygt 20 miljoner kronor som tillkommit i ökade pensionskostnader.

Budgeten tas av kommunfullmäktige den 27 juni och sedan en gång till senare i höst efter valet i september, varför en del fortfarande kan komma att förändras.

LÄS OCKSÅ:

Trots höga pensioner – starka budgetförslag från både OR och S

Artikeltaggar

CenterpartietHagforsJens FischerOberoende realisterPolitikSocialdemokraternaSverigedemokraterna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.