Hoppa till huvudinnehållet

Han blir Munkfors nye tränare: ”Känner mig redo att ta klivet”

Publicerad:
Marcus Ekblom får en ny roll i IFK Munkfors kommande säsong. Foto: IFK Munkfors

Etta i Hockeytvåan – men aldrig riktigt nära i division 1-kvalet.

Nu tar IFK Munkfors ny sats, med en ny huvudtränare vid rodret.

– Om man känner att man kan bidra och får ett erbjudande så är inte svaret på den frågan svårt, säger Marcus Ekblom.

Det är långt ifrån något obekant ansikte som tar rollen som huvudansvarig i IFK-båset kommande säsong.

Marcus Ekblom hade en lång karriär som fysisk forward i laget innan han sommaren 2020 snörade av sig skridskorna, men stannade kvar i klubben som assisterande tränare till Olof Nilsson.

När Nilsson nu valt att tacka för sig, då tar ”Eka” ett kliv framåt.

– Steget mellan assisterande och huvudtränare är rätt så stort, men känner mig ändå redo att ta klivet. Olof har lagt en väldigt bra grund under dom åren han har styrt, blir att bygga vidare samt sätta sin egna prägel på det helt enkelt, säger Ekblom i ett pressmeddelande.

”I toppen och slåss”

Att prestera varje träning och varje match kommer gälla för spelarna.

– Jag är ingen tränare som går på gamla meriter. Form är en färskvara och den spelaren som är hetast för dagen kommer bli belönad med speltid. Sen så vet jag att när jag står i båset under en match så kan känslorna vara ute i fingertopparna, något jag är medveten om att jag själv behöver jobba med.

306 matcher gjorde Marcus Ekblom själv, han ser nu ett nytt Munkfors växa fram.

– Vi är mitt inne i en generationsväxling just nu, men med det laget som är klart samt något nyförvärv till så kommer vi vara med i toppen och slåss. Målet är att spela kvalhockey denna säsong igen. Det är en tuffare serie till vintern men vi har förhoppningar om att vi ska klara uppgiften.

Artikeltaggar

HockeytvåanHockeyTvåan västra BIFK MunkforsIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.