Ren och skär 80-tals nostalgi i huvudstaden

Åsikter
PUBLICERAD:
Före pandemin kändes inte ett veckoslut i Stockholm som något exklusivt, men tiderna förändras.

Jag hade förmånen att få tillbringa förra helgen i huvudstaden. Det var min första resa efter restriktionerna och jag stegade på som aldrig förr längs de stora shoppinggatorna. Det var nästan som om jag ville försäkra mig om att alla affärer och sevärdheter låg där de skulle och inte hade gått upp i rök under pandemin.

Mobilapplikationen kom upp i drygt 53 000 steg på 48 timmar.

Så mycket shopping blev det inte. En pikétröja för halva priset och två dvd-fynd på Hötorgsmarknaden. Däremot ett besök på Vasamuseet. Det var på tiden, senaste besöket daterade sig tillbaka till 1970-talet.

Jag gick även en Palmevandring från biografen Grand till mordplatsen och trapporna upp till Malmskillnadsgatan där jag spekulerade friskt om vart mördaren därefter tog vägen.

Resans höjdpunkt var trädgårdskonserten på Djurgården med Simple Minds, favoritbandet från min ungdom. Deras 40-årsturné, som fick ett abrupt avbrott i mars 2020, är återupptagen.

Sångaren Jim Kerr eldade på publiken som han var 20 år, men verkligheten säger att han snart fyller 63 år. Konsertens avslutning med ”Don´t you forget about me”, ”New gold dream”, ”Alive and kicking” och ”Sanctify yourself” var inget annat än ren och skär 1980-tals nostalgi.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.