Hoppa till huvudinnehållet

Fler värmlänningar invalda i Swedish Music Hall of Fame

Publicerad:
Reporter Erik Segerpalm
Erik Segerpalm
erik.segerpalm@vf.se
Martin Hederos, Ebbot Lundberg och Mattias Bärjed i The Soundtrack of Our Lives.
Martin Hederos, Ebbot Lundberg och Mattias Bärjed i The Soundtrack of Our Lives. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Rockbandet The Soundtrack of Lives, med värmlänningarna Martin Hederos och Mattias Bärjed, har valts in i Swedish Music Hall of Fame.

The Soundtrack of our Lives, frontade av Ebbot Lundberg, gick skilda vägar för ungefär tio år sedan. Gruppen nådde sina största internationella framgångar strax efter millennieskiftet med skivan ”Behind the music”. Bandets sista studioalbum ”Throw it to the universe” släpptes 2012.

Vid sidan av The Soundtrack of our Lives väljs Monica Törnell, Petter, Lars Gullin och Brita Borg in i Swedish Music Hall of Fame, vars långsiktiga syfte är att ”ge ett erkännande till personer som lagt grunden för svensk populärmusik och därigenom inspirera till nyskapande och utveckling inom musiken”.

Swedish Hall of Fame startades 2014 och årets inval var därmed det åttonde i ordningen. Sedan tidigare finns Monica Zetterlund och Sven-Ingvars bland de invalda.

Artikeltaggar

Martin HederosMattias HellbergMusikNöje/Kultur

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.