Debatt: Socialdemokraterna riskerar Karlstads ekonomi

Debatt
PUBLICERAD:
Niklas Wikström (L), Alexander Torin (M), Monika Bubholz (MP), Frida Pettersson (C), Erik Nilsson (KD) och Per-Samuel Nisser (M) i det blågröna styret.
Foto: Robert Halvarsson
Socialdemokraterna i Karlstad är så stressade inför valet i höst att de är villiga att riskera Karlstads goda ekonomi. Det menar företrädare för det blågröna styret.

De kryddar sin budget med tillfälliga pengar för att göra satsningar som sedan inte kommer kunna upprätthållas framåt. De vill anställa människor som kommer att bli uppsagda redan inom något år, när pengarna är slut. Det är valfläsk och inget annat.

I en intervju om budgeten säger Socialdemokraterna till NWT att ”…man kan tycka att det är bra med ett gott ekonomiskt resultat i kommunen”. Ja, det kan man, för ett gott resultat skapar ordning och reda i ekonomin och gör att Karlstad står bättre rustat för framtida utmaningar. Så när Socialdemokraterna i nästa andetag påstår att den goda ekonomin inte kommer Karlstadsborna till del så är det helt enkelt inte sant.

När Socialdemokraterna satsar mer av Karlstadsbornas pengar än vad vi gör så beror det på att de spränger budgeten. Det fattas 40 miljoner i nästkommande års budget, om vi gör som Socialdemokraterna vill. Att leva över sina tillgångar är alltid ett dåligt sätt att förhålla sig till ekonomi, men i tider av ökande priser, högre ränta och ekonomisk osäkerhet är det rent av vårdslöst att hantera Karlstadbornas pengar på det här viset.

Det Socialdemokraterna vill göra är som att vinna på Stryktipset och sedan bygga ett alldeles för dyrt hus som man inte kommer ha råd med på sikt.

Vi i det blågröna styret tror att en långsiktigt hållbar politik för Karlstad tar ansvar för ekonomin oavsett om det är valår eller ej. Det har vi gjort under 12 år vid makten och det kommer vi fortsätta göra. Karlstads kommuns nuvarande goda ekonomi är ett tydligt bevis på detta. Måhända inte lika roligt för den som tycker om att ha spenderbyxorna på, men bra mycket bättre på sikt för hela Karlstad.

För det blågröna styret,

Per-Samuel Nisser (M)

Alexander Torin (M)

Frida Pettersson (C)

Monika Bubholz (MP)

Niklas Wikström (L)

Erik Nilsson (KD)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.