Hoppa till huvudinnehållet

Melwin Lycke Holm klarade JVM-kvalgränsen: ”Väldigt skönt”

Publicerad:
Kils AIK:s Melwin Lycke Holm gled över 2,16 meter på Sollentuna GP.
Kils AIK:s Melwin Lycke Holm gled över 2,16 meter på Sollentuna GP. Foto: Jesper Zerman/BILDBYRÅN

På Sollentuna GP gled Melwin Lycke Holm över 2,16 meter och klarade därmed även kvalgränsen till U20-VM.

– Det känns väldigt bra, säger han.

Söndagen bjöd på Sollentuna GP på Sollentunavallen och Melwin Lycke Holm bjöd publiken på ett riktigt högt hopp i herrarnas höjdhopp.

17-åringen från Kils AIK tog 2,16 meter redan i första försöket.

– Det känns väldigt bra. Väldigt skönt att ha det klart, eftersom det är JVM-kvalgränsen, säger Melwin Lycke Holm och berättar om känslan i dagens hoppning:

– För en vecka sedan tävlade jag i Kil på Stefan Holm-spelen och då tog jag 2,13 felfritt och var väldigt nära på 2,16. Jag tycker kanske att jag hoppade bättre i Kil och jag borde ha tagit 2,16 redan då. Efter det blev jag även förkyld i en vecka, så nu jag hade inte hoppat höjd sedan i Kil. Under säsongen har jag även haft lite skadebekymmer så jag visste inte riktigt hur jag stod mig när jag kom hit till Sollentuna.

Lycke Holm rev ut sig på 2,19 och slutade på delad tredjeplats i en tävling som vanns av Tobias Potye från Tyskland som tog 2,22. Lycke Holms 2,16 är en centimeter från hans personbästa utomhus. Inomhus har värmlänningen klarat 2,18.

IF Götas Minna Svärd gjorde svensk säsongsdebut och noterades för 57,81 sekunder på 400 meter häck.
IF Götas Minna Svärd gjorde svensk säsongsdebut och noterades för 57,81 sekunder på 400 meter häck. Foto: Helena Karlsson

Svärd: ”En bra tid”

En hel drös med värmlänningar var i farten på Sollentuna GP. IF Götas Minna Svärd gjorde svensk säsongsdebut på 400 meter häck där 57,81 sekunder räckte till en tredjeplats. Vera Barbosa från Portugal var snabbast med 56,91.

– 57,81 är en bra tid, säger Svärd och fortsätter:

– Jag tror det är min tredje snabbaste tid någonsin. Men det var inte det bästa loppet jag har sprungit. Att det inte var ett grymt bra tekniskt lopp bådar gott eftersom det ändå var en hyfsat snabb tid.

– Det var hur kul som helst med svensk säsongsdebut. Det bästa var att få sätta på sig Götakläderna igen. Det är ju en klubb jag har tävlat för i hur många år som helst så det känns alltid som att man är lite mer hemma i de kläderna.

Larsson: ”Ingen supertid”

På 100 meter sprang Henrik Larsson från IF Göta på 10,30 sekunder vilket gav en tredjeplats bakom Gift Leotlela från Sydafrika som vann på 10,22.

– 10,30 var ingen superbra tid, konstaterar Larsson och fortsätter:

– Men det som bidrog till det var att jag fick lite kramp i höger höftböjare. Jag var ganska öm och stel efter utomhuspremiären i Skara i måndags. Så i dag gick det inte att springa så mycket bättre på grund av det.

Götasprintern Henrik Larsson sprang 100 meter på 10,30 sekunder. Från vänster: Gift Leotlela, Sydafrika, Henrik Larsson, Sverige och Andrew Robertson, Storbritannien.
Götasprintern Henrik Larsson sprang 100 meter på 10,30 sekunder. Från vänster: Gift Leotlela, Sydafrika, Henrik Larsson, Sverige och Andrew Robertson, Storbritannien. Foto: Christine Olsson/TT

Personbästa av Ellström

I längdhopp blev det säsongsbästa för IF Götas Kaiza Karlén och Erica Jarder som båda fixade 6,27 meter. Maryse Luzolo från Tyskland vann på 6,70.

I damernas diskus kastade Erica Larsson från IF Göta 47,31 meter och hon blev trea bakom norskan Lotta Flatum som segrade på 55,23.

Götas Lovisa Ellström satte nytt personbästa på 400 meter genom att springa på 56,02 sekunder i B-finalen där hon slutade femma. Klubbkamraten Lova Perman blev femma i A-finalen på 800 meter med 2:07,40. På 1 500 meter sprang Götas Olivia Weslien på 4:29,41 och det gav en elfteplats.

Götas Kaiza Karlén fixade säsongsbästa på Sollentuna GP med 6,27 meter.
Götas Kaiza Karlén fixade säsongsbästa på Sollentuna GP med 6,27 meter. Foto: Christine Olsson/TT

Artikeltaggar

Erica JarderFriidrottHenrik LarssonIF GötaKaiza KarlénKils AIKLova PermanLovisa EllströmMelwin Lycke HolmMinna SvärdOlivia Weslien

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.