Hoppa till huvudinnehållet

Gör comeback efter fyra månaders skadefrånvaro: ”Väldigt skönt och viktigt”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Emma Eriksson är klar för comeback i Mallbackentröjan efter knäskadan.
Emma Eriksson är klar för comeback i Mallbackentröjan efter knäskadan. Foto: Olle Persson

Här är Mallbackens drömbesked:

Emma Eriksson är redo för comeback efter sin knäskada hon ådrog sig under försäsongen – och dessutom är Svea Rehnberg återigen i en matchtrupp.

– Väldigt positivt, säger huvudtränaren Jonas Rehnberg.

Det är ett Mallbacken som har hamnat i ett ingenmansland när Elitettan är två matcher från ett sommaruppehåll.

Värmländskorna har placerat sig som åtta inför lördagens bortamöte med tolfteplacerade Bergdalens IK som ligger strax under nedflyttningsstrecket.

Men det skiljer ”bara” sex poäng till Boråsklubben.

– Vi är ganska medvetna om att det är en viktig match, en klassisk sexpoängsmatch som man brukar säga. Det är klart att vi ska- och bör vinna, vi kommer göra allt för att det ska bli verklighet. Det är viktigt att befästa vår placering lite mer i tabellen, säger Jonas Rehnberg som har fått två positiva besked i veckan.

Olika bud från läkarna

För det första:

Svea Rehnberg, som missat de två senaste matcherna på grund av skadekänning, har tränat fullt och kommer finnas med i matchtruppen mot Bergdalen.

– Hon kommer inleda på bänken, sedan får vi se om vi väljer att slänga in henne eller avvakta till nästa vecka.

Det andra drömbeskedet för Frykdalslaget, och det kanske mest oväntade, är att Emma Eriksson är redo för comeback efter fyra månaders skadefrånvaro.

Det var i februari som yttermittfältaren ådrog sig en knäskada som man i början trodde skulle resultera i en operation – men så blev inte fallet.

– Hennes diagnos har pendlat fram och tillbaka. Först trodde läkarna att det var korsbandet och sedan visade det sig att korsbandet inte var av och i stället skulle hon få en femmånadersplan som sedan reviderades.

– Som tur var slapp hon opereras och har kunnat träna med laget de senaste tre veckorna helt obehindrat.

Vad betyder det för er att hon är tillbaka?

– Jättemycket. Dels för numerären men även Emma som spelare är grymt viktig för laget med hennes energi och målskytte. Vi vill absolut ha henne i fullt slag, men sedan får vi ha respekt för att hon inte spelat match på länge. Det kommer ta tid att komma in i den fysiska formen, men vi är glada att ha henne i truppen igen.

Mallbacken tvingas dock klara sig utan Ellen Andersson.

Mittbackslånet från allsvenska Djurgården drabbades av en kraftig hjärnskakning i senaste matchen mot Jitex.

– Hon kommer gå den berömda hjärntrappan. Vi får avvakta och e hur lång tid det tar innan hon är tillbaka, men vi räknar inte med henne på ett par veckor.

Artikeltaggar

ElitettanEllen AnderssonEmma ErikssonFotbollJonas RehnbergMallbackens IFSvea Rehnberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.