Hoppa till huvudinnehållet

Blytung avslutning för Karlsson – missade cutten på Scandinavian Mixed

Publicerad:
Säfflebördiga Jessica Karlsson missade cutten med ett slag. Arkivbild.
Säfflebördiga Jessica Karlsson missade cutten med ett slag. Arkivbild. Foto: Mathias Bergeld/BILDBYRÅN

Jessica Karlsson gick två under par på fredagsronden och värmländskan var bara ett slag från att klara cutten på Scandinavian Mixed.

Europatourtävlingen Scandinavian Mixed spelas 9-12 juni i Halmstad. Efter fredagens andra runda är det nu klart vilka som klarade cutten och får spela vidare i helgen.

För värmländskorna Jenny Haglund och Jessica Karlsson är tävlingen över. Haglund gick andra rundan på par, 72 slag, och stannade totalt på sex över par vilket alltså var en bra bit från cutten på –2.

Desto närmare att klara kvalgränsen var Säfflebördiga Jessica Karlsson som följde upp torsdagens 73-runda med att på fredagen skjuta två under par. Karlsson avslutade fredagen med en bogey på hål 18 vilket gav henne en score på –1, alltså endast ett slag från cutten.

– Jag var väldigt besviken i går, säger Jessica Karlsson under lördagen och berättar om bogeyn på hål 18:

– Jag slog ut bollen vänster ut i skogen. Jag fick bara chippa ut mig på fairway och sedan missade jag putten för par och det blev en bogey. Det var lite typiskt, för jag hade inte slagit snett på hela dagen.

– Jag spelade jättebra på andra rundan. Jag träffade 16 av 18 greener och spelade superstabilt och är jättenöjd med mitt spel. Men jag hade såklart velat få en ännu lägre score. Jag fick inte i så många puttar, för jag hade ju ändå 16 birdielägen.

Karlsson fortsätter:

– Förra året var det publikbegränsningar på Scandinavian Mixed så det var inte så mycket publik. I år var det mer publik och det var jättekul. Jag hade verkligen velat spela i helgen och jag antar att det är ännu mer publik nu. Men det var superkul att spela i Sverige och med killarna, och inför publiken som sagt.

Grant bästa svenska

Inför lördagen leder Jason Scrivener från Australien den mixade tävlingen med tolv slag under par. Bästa spelare från Sverige är Linn Grant som är delad tvåa på –10. Kristoffer Broberg och Henrik Stenson är båda –8 vilket ger en delad sjundeplats.

Annika Sörenstam missade cutten efter +5 på två rundor.

Värmländskan Jenny Haglund missade cutten på Scandinavian Mixed.
Värmländskan Jenny Haglund missade cutten på Scandinavian Mixed. Foto: Mathias Bergeld/BILDBYRÅN

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJenny HaglundJessica Karlsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.