Sanningen.befriar bjuder på fest – borde en tacka ja?

Krönikor
PUBLICERAD:
Kanske skulle Bengt-Åkes fest vara i stil med det här, vem vet? Inte jag i alla fall, för jag vågar inte tacka ja.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Min rörelsecoach utbrister glatt:
– Jaha, du lyckades få den alltså? Starkt jobbat!

Vi pratar förstås om min privata e-postadress – daniel.olausson följt av en ganska populär e-posttjänst. Jag är rätt belåten själv, på den tiden när alla i min generation skaffade e-postadresser var det just den här tjänsten som på något sätt gällde, och där lyckades jag få mitt förnamn.efternamn.

Förutom att det inte är några specialtecken eller annat krimskrams inblandat har detta faktum dock inneburit en del mer eller mindre roliga episoder genom åren. Jag har nämligen fått en hel del felskick till mig.

Det är en del fakturor som hamnat hos mig, den senaste någon sorts maskinapparatur som min namne beställt i Umeå. Men jag har också fått åtminstone ett par mejl från en bryggförening i Stockholms skärgård som jag tydligen är medlem i och för några veckor sedan kom det allra senaste – en mejlinbjudan till Bengt-Åkes fest, där jag benämns som "släkt" i utskicket. Som för övrigt kom från e-postadressen sanningen.befriar följt av en annan populär tjänst.

Än har jag inte tackat ja till någon av inviterna, kanske skulle en göra det? Det skulle göra sommaren intressant, både för mig och min rörelsecoach.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.