Hoppa till huvudinnehållet

92-åring åtalas – smet från trafikolycka

Publicerad:
Åklagare har nu åtalat en 92-årig man för dubbla trafikbrott.
Åklagare har nu åtalat en 92-årig man för dubbla trafikbrott. Foto: Henrik Montgomery/TT

En 92-årig man misstänks för att ha kört på en annan bilist och lämnat platsen – nu åtalas han.

Det var inte den allvarligaste av olyckor men trots det får man inte lämna platsen efter en kollision. Det har en 92-årig man nu fått erfara – han åtalas nämligen för vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats.

Det var slutet av mars i år som mannen på E18 vid Ölme kolliderade med en annan bilist, alldeles där den tvåfiliga vägen blir enkelfilig. Det blev trångt, så pass trångt att 92-åringen smällde in i den andra bilen. Ett vittne beskriver i utredningen hur det ”flög bildelar” i samband med händelsen.

Men 92-åringen fortsatte färden – ända till dess att ett annat vittne, en person som låg bakom och hade en kamera igång riktad framåt, kom ikapp honom och fick stopp på ekipaget.

I förhör förnekar 92-åringen brott, och uppger att han i höjd med Ölme kom ikapp ”15 stycken bilar” och att dessa körde i ”5 kilometer i timmen”. Han körde om bilarna och när han hade kört förbi ”small det till litegrann”.

Senare under utredningen återkommer mannen till polisen och uppger hur han anser att ”utredningsmaterialet, filmen och fotografierna är fejk och manipulerat”.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusSmitning från olycksplatsVårdslöshet i trafikVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.