Hoppa till huvudinnehållet

Första tävlingen någonsin i transportteknik för Kristinehamn: ”Det var roligt”

Publicerad:
Åtta elever deltog i tävlingen. På flaket stod de tre finalisterna, tvåa blev Jonathan Jonsson, Presterudsgymnasiet, etta Manfred Svensson, Södra Viken och trea, Rickard Wertner från Södra Viken.
Åtta elever deltog i tävlingen. På flaket stod de tre finalisterna, tvåa blev Jonathan Jonsson, Presterudsgymnasiet, etta Manfred Svensson, Södra Viken och trea, Rickard Wertner från Södra Viken. Foto: Mats Zetterberg

För första gången någonsin arrangerade Presterudsgymnasiet, Kristinehamn, på tisdagen en tävling i transportteknik.

– Det var roligt men oväntat att det skulle gå så bra. Jag är stolt över min prestation, har ju aldrig tävlat innan, säger Manfred Svensson.

Han gick som vinnare i striden. Han tävlade för Sunne.

– Det var bra ordnat i Kristinehamn. Jag vet inte än om jag kommer att tävla mer eller delta i SM. Det beror på förutsättningarna, säger han.

Ebba Hallberg kom inte på finalplats. Hon är trots det mycket nöjd med sitt resultat.

– Det var första tävlingen för mig och jag tycker Kristinehamn hade lyckats med arrangemanget. Jag blev sugen på att tävla mer, dessutom gav det mig nyttig erfarenhet, säger hon.

Andra VM-tävlingen

Det var andra gången Värmlandsmästerskapen i transportteknik genomfördes. Först ut var Södra viken i Sunne, under förra året.

– Målsättningen är att tävlingen ska bli en tradition vilken vandrar runt, mellan de fyra gymnasier som har transportutbildningar, nämligen i Säffle, Sunne, Karlstad och Kristinehamn. Vinnarna går inte vidare till Svenska Mästerskapen, däremot får de en försmak av den, säger Henrik Moberg, lärare på Presterudsgymnasiets transportutbildning.

Fem grenar

Tävlingen gjordes upp mellan två transportelever i årskurs två från varje skola, av totalt 93 elever. De möttes i fem grenar som de gemensamt tog fram.

– Tiden och kvalitén på varje utförd gren ger poäng som blir en totalsumma. Alla deltagare gjorde väldigt bra ifrån sig i tisdags. Det var oerhört jämt mellan de tre finalisterna, säger Henrik Moberg.

Ebba Hallberg bor i Kristinehamn men tävlade för Karlstad.
Ebba Hallberg bor i Kristinehamn men tävlade för Karlstad. Foto: Mats Zetterberg

Artikeltaggar

Kristinehamns kommunPresterudSkola och utbildning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.