Vad då landskamp? – Jag är fortfarande ”göbbgrinig” efter VM-missen

Fotboll
PUBLICERAD:
I går kväll spelade Sverige en fotbollslandskamp mot Slovenien.
Om jag tittade?
Förhoppningsvis inte – eller i bästa fall bara valda stunder.

Om jag tittat om Sverige kvalificerat sig för VM-slutspelet i Qatar i november och december?

Självklart, varenda sekund inklusive stopptid. För då hade det ha varit en VM-förberedande landskamp där spelarna hade varit tvungna att visa upp sin bästa sida för förbundskapten Janne Andersson inför kommande VM-uttagning.

Men Sverige kom som bekant till korta i playoff-finalen mot Polen i mars. Den besvikelsen har inte lagt sig än. ”Göbbgrinigheten” daterar sig egentligen tillbaka till bortaförlusterna mot Grekland (2-0) och Georgien (2-0). Det hade räckt med tre poäng i en av matcherna, eller två kryss, för att Sverige skulle haft ett guldläge i epilogen mot Spanien.

Nu är det historia och det är Nations League som är årets höjdpunkt på landskampsåret för svenskt vidkommande på herrsidan. Det känns så där.

Jag var tvungen att googla vad som står på spel. Tydligen samma som senast. En bättre seedning inför EM-kvalet, som inleds i mars 2023, samt tre möjligheter att nå slutspelet i Tyskland 2024 via en bakväg.

Okej, om Sverige vann i går (de här raderna skrivs innan avspark) ska jag starkt överväga att titta mot Norge på söndag. Man är väl medgångssupporter.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.