Hoppa till huvudinnehållet

Residensparken återinvigd med glassparty: ”En park för alla Karlstadsbor”

Publicerad:
Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, återinvigde Residensparken. Men inte med bandklippning utan gratis glass till alla.
Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, återinvigde Residensparken. Men inte med bandklippning utan gratis glass till alla. Foto: Joakim Strand

Residensparken i Karlstad är återinvigd.

Med musik och gratis glass.

– Vi tyckte inte det passade med bandklippning, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Det tog lite tid, men nu har Residensparken fått en ansiktslyftning med bland annat en ny entré mot korsningen Älvgatan/Järnvägsgatan.

– Det är en park för alla Karlstadsbor som ska leva dygnet runt. Den har fått bra belysning som gjort den ljusare och tryggare , säger Henrik Lander.

I stället för sommarblommor har kommunen satsat på perenna växter som klarar av att övervintra.

– Då blommar de även nästa sommar och gör parken mer klassisk. Perenna växter är också bra för pollinatörer, säger Lander.

Residensparken har anor från 1916 och fick sitt nuvarande utseende efter en renovering 1926. Men den förstördes mer eller mindre våren 2019 av den maskinpark som behövdes för att lyfta det kantrade restaurangfartyget Båten ur Klarälven. För att få den inbjudande igen fylldes delar av parken med sand och strandstolar.

– En del av sanden är kvar, men det har tillkommit hårdgjorda ytor för att parken ska bli mer tillgänglighetsanpassad, förklarar Henrik Lander och hugger in på en glass.

Artikeltaggar

KarlstadResidensparkenSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.