Hoppa till huvudinnehållet

Årsmötet i Arvikaparken ställs in efter ”obehagliga” samtal

Publicerad:
Årsmötet i Arvika Folkets Park skjuts på framtiden, eftersom mötesordföranden fått samtal som upplevts som obehagliga.
Årsmötet i Arvika Folkets Park skjuts på framtiden, eftersom mötesordföranden fått samtal som upplevts som obehagliga. Foto: Helena Karlsson

I dag skulle föreningen Arvika Folkets Park ha haft årsmöte, men mötet har skjutits på framtiden. Detta efter att mötesordföranden fått samtal som upplevts som ”obehagliga”.

– Vi har beslutat att hämta en mötesordförande från annat håll, säger Marika Jakobsson, ordförande i föreningen.

Värmlands Folkblad har tidigare berättat om flera av turerna som har varit i och kring Arvika Folkets Park och om den infekterade konflikt som har varit mellan bland annat Arvika Yankee Car Club och folkparksföreningen.

Dessa konflikter har blossat upp igen och som VF tidigare har skrivit förväntas det bli strid om ordförandeposten i föreningen vid årsmötet. Årsmötet skulle egentligen ha hållits den 28 maj, men på grund av oklarheter kring röstlängderna så sköts årsmötet upp till den 1 juni.

Men inte heller det mötet blir alltså av.

– Nej, det blir inte av och det beror på att någon av de här personerna som håller på och rotar i allt som rör parken har kontaktat vår mötesordförande på ett sätt som hon tyckte var väldigt obehagligt, säger Marika Jakobsson.

Marika Jakobsson, ordförande i föreningen Arvika Folkets Park.
Marika Jakobsson, ordförande i föreningen Arvika Folkets Park. Foto: Elin Larsson

Inga hot

Enligt Marika Jakobsson ska det inte ha rört sig om några uttalade hot mot mötesordföranden.

– Nej, det var inga hot, men det upplevdes som väldigt obehagligt, särskilt som vi vet hur de håller på med polisanmälningar och allt möjligt. De här personerna har ju ingenting med parken att göra, men de kan ställa till det väldigt mycket och då kände sig mötesordföranden inte bekväm med det här uppdraget.

Vad ska ni göra nu då?

– Vi har beslutat att vi ska ta in en mötesordförande utifrån istället, så att det inte blir någon som bor här som riskerar att drabbas.

Hur känns det?

– Det känns ju inte så bra, men nu måste vi göra så här.

Och när blir det nya mötet istället?

– Kallelserna har gått ut till alla andelsägare och det blir i slutet av juni.

Förväntas bli strid om ordförandeposten i FolkparksföreningenEfter infekterade konflikten: nu vill Yankee Car Club se mer ös i parkenArvikaparkens ordförande ifrågasätter kritiken

Artikeltaggar

ArvikaFolkets Hus och ParkerMarika JakobssonNyheterPolitik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.