Hoppa till huvudinnehållet

Skadad man hittades i Tyrskogen – två häktade: ”Omfattande misshandel”

Publicerad:
Reporter Elis Kalmér
Elis Kalmér
elis.kalmer@vf.se
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Polisen larmades på tisdagskvällen till Långtäppan i Karlstad efter ett misstänkt grovt brott. En skadad person anträffades utomhus i utkanten av Tyrskogen.
Polisen larmades på tisdagskvällen till Långtäppan i Karlstad efter ett misstänkt grovt brott. En skadad person anträffades utomhus i utkanten av Tyrskogen. Foto: Peter Bäcker

En man blev allvarligt misshandlad i skogsdungen vid Långtäppan förra veckan. Tre män greps och begärdes senare häktade.

Rätten valde dock att försätta en av dem på fri fot.

En dryg vecka har gått sedan en patrull larmades ut till området Långtäppan i Karlstad med anledning av en grov misshandel. På platsen anträffades en skadad man som fördes till sjukhus med ambulans.

– Han har blivit utsatt för en omfattande misshandel, säger åklagaren Per Svensson men berättar att man har kunnat höra mannen om händelsen.

Samtidigt inleddes också jakten på de misstänkta gärningspersonerna – och den blev inte alltför långvarig.

Ett knappt dygn senare hade nämligen tre män i 25-årsåldern identifierats och anhållits i sin frånvaro. Anhållandet verkställdes också på onsdagskvällen, samtliga misstänkta för grov misshandel eller medhjälpsbrott.

En av dem, en 26-årig man, är också rätt välkänd hos rättsväsendet. Förra hösten dömdes han till fem månaders fängelse för narkotikabrott och dopningsbrott. Dessförinnan var han föremål i en våldtäktsutredning.

Polisens tekniker säkrade bevis på brottsplatsen långt in på onsdagen.
Polisens tekniker säkrade bevis på brottsplatsen långt in på onsdagen. Foto: Peter Bäcker

Trion begärdes häktad och vid förhandlingen senare på fredagseftermiddagen valde rätten att gå på åklagarens linje. I alla fall på två av de tre.

En 27-årig man försattes efter avslutad förhandling på fri fot.

– Tingsrätten ansåg att han var på sannolika skäl misstänkt för brottsmisstanken och att det fanns risk för att han kunde försvåra utredningen, men man ansåg att det inte var proportionerligt att häkta honom.

Kommer du överklaga beslutet?

– Nej, det kommer jag inte göra. Jag bedömer i nuläget att eftersom han har varit på fri fot så har han kunnat försvåra utredningen såpass att det just nu inte är aktuellt att överklaga, säger Per Svensson, som i nuläget inte kan lämna några fler uppgifter på grund av förundersökningssekretessen.

De misstänkta nekar till brott.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarKarlstadPer SvenssonTyrskogenVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.