Hoppa till huvudinnehållet

Molkomskille med i silverlaget vid EM i e-sport

Publicerad:
Det svenska silverlaget. Från vänster till höger. Moltas "Molten" Lindmark, Samuel "Zamberg" Svedberg, Jakob "Gylfen" Gowans och Robert "Lem0naZ" Fridström
Det svenska silverlaget. Från vänster till höger. Moltas "Molten" Lindmark, Samuel "Zamberg" Svedberg, Jakob "Gylfen" Gowans och Robert "Lem0naZ" Fridström

Molkomskillen Samuel "Zamberg” Svedberg fanns med i det svenska e-sportlandslag som i helgen tog silver i Rocket League vid EM i Baku i Azerbajdzjan.

Det svenska landslaget vann alla matcher tills de mötte Nederländerna i ”upper bracket final” – då förlorade laget med 1-3.

Sverige fick då möta Spanien i ”lower bracket final” och säkrade finalplatsen med 3-2 efter en riktigt nagelbitarmatch där det först i slutskedet av matchen var klart att Sverige skulle vinna. Men i finalerna mot Nederländerna blev det alltså förlust.

– Det har varit en oerhört intensiv dag med många tuffa matcher. Att inte vinna guld svider, men vi blev för trötta mot slutet av finalen. Grabbarna visade på en oerhört stark mental förmåga och klarar att komma tillbaka från underlägen i flera av matcherna. Jag kunde inte vara stoltare över mitt lag, säger lagets coach Robert "Lem0naZ” Fridström.

Förutom silvermedaljen får laget också 4000 US-dollar med sig hem.

– Det har varit imponerade insatser av laget! De har levererat fina resultat och lyft e-sporten och Rocket League i Sverige! Jag är så otroligt stolt över denna grupp, säger förbundkaptenen Fredrik, ”Jaegarn” Kempf.

I silverlaget ingick: Robert "Lem0naZ” Fridström, coach, Uppsala, Jakob "Gylfen" Gowans, Tyresö, Samuel "Zamberg" Svedberg, Molkom samt Moltas "Molten" Lindmark, Skellefteå.

Artikeltaggar

AzerbajdzjanEsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.