Förväntas bli strid om ordförandeposten i Folkparksföreningen

Publicerad:
Arvika Folkets Park har sargats av konflikter under de senaste åren. Nu förväntas det bli strid om ordförandeposten. Foto: Helena Karlsson

Valberedningen i Föreningen Folkets Park föreslår att Marika Jakobsson ska fortsätta som ordförande. Men Arvika kommun har ett annat förslag: Willy Tunér.

– Det är riktigt att det finns två kandidater, säger Claes Axelsson, som sitter i valberedningen för Föreningen Folkets Park.

Valet av ordförande i Folkparksföreningen skulle egentligen ha avgjorts den 28 april, men det mötet blev ajournerat eftersom det dök upp frågetecken om vilka som egentligen skulle få rösta på mötet. Enligt uppgifter till VF ska det bland annat ha rört fullmakter för att få rösta för personer som inte var med på mötet.

Frågan om röstlängden var avgörande för en av huvudfrågorna på dagordningen: valet av ny ordförande. Där fanns det nämligen två kandidater.

En utmanare

Sittande ordföranden Marika Jakobsson får av valberedningen fortsatt förtroende och har lyfts fram som deras namn, men en av de stora andelsägarna, Arvika kommun, har alltså valt att föreslå en annan kandidat.

– Ja, de har föreslagit Willy Tunér. Jag känner inte honom själv, men jag vet att han har varit inblandad i folkparken tidigare, säger Claes Axelsson.

Willy Tunér är ordförande i verkstadsklubben på Volvo i Arvika.
Willy Tunér är ordförande i verkstadsklubben på Volvo i Arvika. Foto: Charlotte Årling

Willy Tunér är ordförande i verkstadsklubben på Volvo och han har mycket riktigt varit involverad i parken tidigare, då var andelsägare i Föreningen Folkets Park. Men efter en konflikt med den dåvarande styrelsen i parkföreningen 2017 så blev deras andelar förverkade. Den dåvarande styrelsen ansåg då att Verkstadsklubben visat ”ointresse av föreningen”, som det står i protokollet från sommaren 2017.

Denna konflikt hänger även ihop med att verkstadsklubben ville överlåta ett antal av sina andelar till Yankee Car Club, som även de hamnade i konflikt med den dåvarande styrelsen.

”Ett svårt uppdrag”

Enligt Arvika kommun så är i alla fall Willy Tunér en person som förhoppningsvis kan få mer fart på parken.

– Att vara ordförande för parken är ett svårt uppdrag och vi tycker att den nuvarande ordföranden har gjort ett bra jobb under många år, men vi ser också att det kommer att vara en stor utmaning att göra något nytt med parken och då tror vi att det behöver komma in nya krafter, säger Hans Karlsson, kommundirektör i Arvika kommun, som ser Willy Tunér som just en person med kraft att förändra.

– Han har en bred kontaktyta mot möjliga nyttjare av parken, han har stor erfarenhet av att jobba i föreningssammanhang och han är villig att göra en insats för att få fart på parken.

Varit turbulent

Från valberedningen så välkomnas att det är fler kandidater som ställer upp i valet om ordförandeposten.

– Vi ser väldigt positivt på det. Det har varit väldigt turbulent kring parken i många år, så nu vill vi försöka blicka framåt istället, oavsett vem som väljs som ordförande, säger Claes Axelsson.

Den 1 juni håller Folketsparkföreningen sitt årsmöte.

VF har sökt Willy Tunér, dock utan framgång.

Yankee Car Club vill se mer ös i folkparkenArvikaparkens ordförande ifrågasätter kritiken

Artikeltaggar

ArvikaFöreningen Folkets parkHans KarlssonMarika JakobssonNyheterVerkstadsklubben

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare