VF erbjuder gratis nyheter till unga läsare

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nu kan du som är ung läsa VF gratis på nätet och i vår app.
Foto: Peter Bäcker
Att kunna ta del av nyheter och vad som händer i närområdet är viktigt för unga människor. Därför erbjuder nu Värmlands Folkblad gratis läsning på sajten för alla mellan 16 och 25 år.
Du som är mellan 25 och 30 får samtidigt ett kraftigt rabatterat erbjudande.

Hej, vi på VF tycker att det är viktigt att du som är yngre – men som kanske inte vill lägga dina pengar på att prenumerera på en nyhetssajt – får en möjlighet att ändå ta del av de nyheter som rör din vardag. För vi tror att du kommer att tycka att det är mer intressant än du kanske har föreställt dig.

Vi vill att du ska kunna läsa om de händelser som sker omkring dig; om sporten som du är engagerad i, om brotten som begås i området där du bor, om nöjeslivet på orten där du hänger och överhuvudtaget om vad unga människor runt om i Värmland ägnar sig åt just nu. Och naturligtvis om nya krogar, spännande levnadsöden och alla möjliga andra engagerande berättelser om människorna i din närhet.

Och du får det helt gratis.

Varför ger vi då bort det här gratis till unga? Jo, det finns ett par ganska självklara anledningar. Den ena är att vi tycker att det är viktigt att få unga att ta del av nyheter, eftersom det är en väg in till att bli en engagerad, ansvarstagande och informerad vuxen. Det låter kanske lite tråkigt, men som vi ser det så är det helt enkelt bra för vårt samhälle och för vår demokrati.

En annan anledning är helt och hållet egoistisk från vår sida. Vi vill få fler unga läsare som kan hjälpa oss att bli bättre på att skriva om och för unga. I dag är väldigt många av våra läsare äldre och vi har svårt att nå ut till de unga värmlänningarna. Så ju fler unga som läser oss, desto fler kommer också att kunna berätta för oss vad de är intresserade av att läsa om. Det tjänar vi och i förlängningen också våra läsare på, det är vi helt övertygade om.

Slutligen så är det naturligtvis ytterligare en orsak: vi vill ju att de som i dag är unga framöver ska vilja prenumerera på vår tidning. Såklart. Och kanske, kanske så kommer en del av er som hoppar på det här gratiserbjudandet att fortsätta läsa VF även när ni blir äldre och skaffar jobb, familj och bostad någonstans i Värmland. Vi hoppas i alla fall det.

Men att bara testa är som sagt gratis om du är mellan 16 och 25 år och är du mellan 25 och 30 så betalar du endast 49 kronor per månad. Så vi börjar där, så får vi se sen hur ni gör. Erbjudandet når ni på vf.se/under30.

Hjärtligt välkomna till oss på Värmlands Folkblad ska ni vara i alla fall.

Mvh Morgan Schmidt, chefredaktör på Värmlands Folkblad

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.