Äntligen fick jag hårdtesta mitt nya regnställ

Krönikor
PUBLICERAD:
För ett halvår sedan köpte jag ett nytt regnställ. Inte förrän den senaste veckan har jag behövt använda det, innan har vädret varit för torrt. Det fungerade felfritt men gjorde ingen skillnad för glasögonen, så klart.

Det gamla regnstället släppte i genom vatten, dessutom krånglade dragkedjorna. Det nya regnstället är helt vattentätt. Det kan jag numera bekräfta.

Som det flesta redan vet, cyklar jag till och från jobbet, nästan varje dag. Då är det viktigt med ett bra regnställ. Annars blir man blöt på ovansidan. Om det samtidigt blåser blir man även blöt i motvinden.

Det finns bara en nackdel med det nya regnstället. I och med att det är vattentätt släpper den inte heller ut fukt. Därför blir jag svett efter min korta cykeltur.

I min förra krönika berättade jag om vår husvagnspremiär. Då missade jag att tala om vårt krångel med elen. Campingen har bytt alla elstolpar till Europakontakt. När vi kopplade in husvagnen i stolpen var den strömlös.

Efter några timmars frysande förstod vi att det var fel på uttaget. När vi använde grannens lediga uttag fanns det ström. Nästa krångel med elen var när jag skulle ställa rätt klockan. Då lyckades jag stänga av tolv-volten i husvagnen. Det behövdes en hantverkare för att få i gång den igen. Turligt nog var det flera på campingen som behövde deras hjälp så framkörningsavgiften krympte avsevärt.