Hela Buvik bakar – med ögongodis

Krönikor
PUBLICERAD:
Just nu gör kändisar upp i det populära tv-programmet ”Hela kändis-Sverige bakar”. Ett program jag sitter bänkad framför, för att inte prata om när amatörbagarna gör upp i rutan.

Mitt intresse för bakning började redan som barn. Då gjorde jag gärna sockerkakor som fick mycket beröm av min mamma då de både blev höga och saftiga.

Det har även blivit mer regel än undantag att allt jag bakar ska dokumenteras. Mina sociala medier är fyllda av mina bakverk. Det är allt från den lilla kakan till den där mopstårtan jag gjorde till min hund Dumles födelsedag för några år sedan.

Vissa bilder tycker jag också sticker ut lite extra, som kladdkakan jag täckte med blåbär. För att inte tala om marängtårtan som jag gjorde till midsommar förra året. Den fotograferades stående på en fin gammal träbänk tillsammans med färska jordgubbar och midsommarkransar. Den bilden skulle kunna pryda nästan vilken bakbok som helst.

Men att själv tävla i att baka, det är jag nog för feg för. Det är en sak att stå hemma i köket och en annan att göra det på tid och framför kameran. I skrivande stund ser jag också att ansökan redan gått ut till årets säsong av mitt favoritprogram och det har väl kanske redan spelats in. Så med andra bak blir det att fortsätta själv med ”Hela Buvik bakar”...

Foto: Tommy Andersson
Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.